Băsescu, ajuns președinte după retragerea lui Stolojan: Nu mă retrag, nu sunt geambaș de voturi

Redactia | 12.09.2020

Traian Băsescu, în prezent candidat pentru Primăria Capitalei, a spus că un nou episod „Dragă Stolo”, de această dată cu retragerea sa din cursă, pentru a-i face loc lui Nicușor Dan, este exclus.

Pe aceeași temăBăsescu a fost întrebat, sâmbătă, dacă bucureștenii vor putea avea, la final de campanie, un nou episod precum cel cu retragerea din cursă a unui candidat pentru a i se face loc altuia, cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2004.

„Nu sunt geambaș de voturi. Eu de când sunt în politică am luptat pentru fiecare vot, iar acum lupt pentru voturi pentru că, politic, alianța PNL – USR ne-a împins la o candidatură individuală. Ne-au scos din alianță cu o săptămână înainte de depunerea listelor. Deci, rețineți, nu sunt geambaș de voturi: nici nu cumpăr, nici nu vând voturi. Cum să mă retrag?”, a spus Băsescu, potrivit Mediafax.

Fostul președinte a mai susținut că nici scenariul în care Nicușor Dan s-ar retrage nu este posibil.

În 2004, Theodor Stolojan s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale cu puțin timp înaintea scrutinului, făcându-i loc lui Traian Băsescu, care era propus pentru poziția de premier din partea Alianței DA, PNL-PD, și care fusese deja ales primar al Capitalei.

Stolojan a invocat atunci motive de sănătate. Anunțul retragerii a fost făcut într-o sâmbătă seara, într-o conferință de presă extraordinară, în cadrul căreia co-președintele alianței, Traian Băsescu, a început să plângă, adresându-i-se liderului PNL cu apelativul ”Dragă Stolo”.

Scena a rămas celebră, speculându-se adesea pe seama efectului emoțional pe care l-a avut gestul lui Băsescu și care, printre alte elemente de campanie, a cântărit în câștigarea celui de-al doilea tur al scrutinului în fața lui Adrian Năstase (PDSR, actualul PSD) care era cotat cu prima șansă.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22