Basescu, atac la Kovesi: Minte in privinta dezincriminarii abuzului in serviciu

Vlad Toma | 13.06.2016

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a declarat aseara, la Romania Tv, ca sefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, minte atunci cand spune ca oamenii politici vor dezincriminarea infractiunii de abuz in serviciu.

Pe aceeași temă

 

Basescu a precizat ca nu e vorba de o dezincriminare a abuzul in serviciu ci de schimbarea a ceea ce el considera a fi o definitie incorecta a acestei acuzatii care da nastere unor abuzuri din partea procurorilor si a judecatorilor.

 

Kovesi a declarat recent, intr-un interviu pentru Digi24, ca peste 40% dintre cazurile anchetate de DNA includ acuzatii de abuz in serviciu si ca prejudiciul inregistrat in acestea este de 620 de milioane de euro doar in 2015.

 

Sefa DNA a mai spus ca sunt mii de funcționari publici care semnează în fiecare zi contracte, fără să se teamă sau fără să spună că nu știu ce să facă, acestia ajungand chiar sa se specializeze si sa nu mai ia mita direct, fara sa faca licitatie, ci prin acte aditionale.

 

Ea a mai precizat ca DNA a studiat cazul si legea este suficient de previzibila iar neclaritatile invocate s-ar datora unor generalizari nejustificate. In plus, a adaugat sefa DNA, in ultimii 10 ani, CCR a respins de mai multe ori exceptia analizata in acest zile.

 

Judecatorii Curtii Constitutionale vor decide in 15 iunie daca resping sau nu exceptiile de neconstitutionalitate ridicate in privinta abuzului in serviciu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22