Băsescu audiat peste 3 ore într-o comisie rogatorie cu Israelul care vizează Filiera Evreiască

Redactia | 09.11.2018

Traian Băsescu a fost audiat la DNA în calitate de martor într-o comisie rogatorie cu statul Israel, susțin surse judiciare. Dosarul i-ar viza pe oamenii de afaceri Beny Steinmetz și Tal Silberstein.

Pe aceeași temă

La ieșirea de la întâlnirea cu procurorii, Băsescu a spus că a fost audiat ca martor într-o comisie rogatorie. El a refuzat să dea detalii suplimentare. Ulterior, el a spus la B1 TV că dosarul este instrumentat de procurorii din Israel.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că este vorba despre dosarul în care oamenii de afaceri Beny Steinmetz și Tal Silberstein au fost arestați anul trecut în Israel.

Cei doi sunt acuzați pentru spălare de bani, obstrucționarea justiției și dare de mită, în urma unei anchete comune a autorităților elvețiene și americane. Alte câteva persoane au fost arestate, printre care președintele actual al companiei de telecomunicații Bezeq, David Ganot.

Beny Steinmetz este un miliardar în domeniul exploatării minelor de diamant, stabilit la Geneva, iar Tal Silberstein a fost consilier al mai multor politicieni români, printre Traian Băsescu, Vasile Blaga, Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu.

La momentul arestării, cotidianul israelian Haaretz scria că arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz, în baza unor suspiciuni care includ frauda și spălarea de bani, are legătură cu un dosar în cazul lui în România. În martie 2016, Steinmetz a fost inculpat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România pentru complicitate la spălare de bani, trafic de influență și formarea unui grup infracțional organizat, împreună cu alți 13 suspecți, inclusiv Tal Silberstein.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22