Basescu: "Avem nevoie de un parlament care sa reprezinte vointa romanilor si nu indiferenta lor"

Fara Autor | 27.11.2008

Pe aceeași temă

Intr-o declaratie de presa, presedintele Traian Basescu a indemnat electoratul sa vina la vot, atit pentru a avea un parlament reprezentativ capabil sa ia masurile pentru diminuarea efectelor crizei, cit si pentru simbolistica speciala a perioadei in care se desfasoara alegerile: 19 ani de la revolutia din decembrie 1989.


Primul motiv enuntat de presedinte in sustinerea apelului pentru prezenta la vot se refera la criza care va afecta Romania. "Avem nevoie de un parlament reprezentativ care sa ia masuri pentru diminuarea efectelor crizei".


In al doilea rind, a spus Basescu, este pentru prima oara cind avem un scrutin uninominal, cind se voteaza persoane si nu liste. "Responsabilitatea alegerii fiecarui membru al parlamentului este impartita intre partidele care au desemnat candidatii, dar si intre cetatenii care trebuie sa voteze astfel incit parlamentarii sa fie mult mai responsabili fata de cei care i-au trimis in parlament".


Printre argumentele lui Traian Basescu s-a numarat si simbolistica speciala a momentului in care au loc alegerile: implinirea a 19 de la revolutia din decembrie 1989. "Pentru ca noi sa putem vota liber in Romania, la Timisoara, Cluj,  Sibiu, Bucuresti si in alte orase au murit oameni, avem obligatia sa respectam jertfa lor", a spus Basescu.

In scurta declaratie de presa, presedintele a facut apel la cei care intentioneaza sa profite de mini-vacanta prilejuita de ziua de 1 decembrie, sa caute sa fie in localitatile in care voteaza pentru a-si exprima vointa electorala.


"Avem nevoie de un parlament care sa reprezinte vointa romanilor si nu indiferenta romanilor", a concluzionat Basescu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22