Basescu: Daca cei de la Putere nu pot sa-si asume scoaterea Romaniei din criza sa treaca in Opozitie

Fara Autor | 04.11.2010

Pe aceeași temă

"Au doua optiuni: sa-si serveasca tara sau, daca se considera incapabili sa-si serveasca tara intr-un moment dificil, sa treaca in Opozitie. Nimeni nu e obligat sa stea la Putere. (...) Daca nu pot sa-si asume scoaterea Romaniei la lumina din criza economica, sa treaca in Opozitie", a spus seful statului intr-o emisiune la psotul public de radio.
Traian Basescu a subliniat ca in cazul in care partidele actuale nu isi asuma realizarea programului "trebuie cautat un prim-ministru care sa isi asume un program in conformitate cu nevoile Romaniei, un program cu care sa nu fie mintiti romanii, si trebuie format un nou guvern".
Traian Basescu a tinut sa precizeze ca invitatia de a trece in Opozitie este valabila pentru partide, si nu pentru vocile individuale.
"Partidele trebuie sa-si faca inventarul sa vada: hotarasc sa ramana la Putere si sa-si asume responsabilitatea relansarii Romaniei, care este foarte posibila in momentul de fata, deci isi asuma responsabilitatea, sau nu si-o asuma, si trec in Opozitie. Nu pot vorbi pe declaratii individuale", a spus presedintele.
Seful statului a spus insa ca in urma consultarilor de marti cu partidele din arcul guvernamental a observat ca acestea au inca vointa politica.
"Dar dupa discutia pe care am avut-o marti cu partidele si formatiunile parlamentare din arcul guvernamental parerea mea este ca exista vointa la actuala majoritate sa realizeze reformele si sa implementeze programul convenit cu institutiile financiare internationale. Marea problema este disciplina parlamentara", a spus Basescu.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22