Băsescu despre candidații PSD: Dăncilă e din categoria „coc”. Teodorovici are față de dandy

Laurentiu Gheorghe | 12.07.2019

Traian Băsescu spune că PSD nu va prinde turul doi al alegerilor prezidențiale cu candidați ca Eugen Teodorovici sau Viorica Dăncilă, deși premierul e un politician cu experiență.

Pe aceeași temă

Vorica Dăncilă, care a anunțat joi că nu exclude propria candidatură, nu are profilul femeilor care au câștigat alegerile prezidențiale în Europa - „blondele din Slovacia și Croația” - și că, în comparație cu ele, Dăncilă este ”o mămăiță cu coc”, a spus fostul președinte. În plus, Dăncilă nu este tipul de candidat care tractează partidul, ci care este susținut de partid. Candidatul PSD ar obține în jur de 12-15% din voturi.

În viziunea lui Băsescu, Iohannis are prima șansă la prezidențiale, dar că și USR șanse să câștige alegerile cu aproximativ 30%. Referitor la posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să participe la alegeri, Băsescu a răspuns vizibil iritat de întrebare „Koveși pleacă în Europa. Hai, las-o…”.

Băsescu a mai declarat că a fost sunat de Elena Udrea și înainte ca aceasta să revină în România și după ce a revenit și crede că „a luat o decizie bună”.

Principalele declarații ale lui Băsescu:

  • (despre o eventuală candidatură a Vioricăi Dăncilă) Asta face orice poltician responsabil, când partidul i-o cere, te duci la luptă. Eu am fost printre primii care au spus: Uitați-vă la doamna Dăncilă, este politician experimentat, hârșâit și când nu i se dau teme, e foarte bună. Uitați-vă ce a făcut cu Codrin Ștefănescu, l-a tratat ca pe un maieu pe care-l arunci într-un cuier când vii transpirat. Cu Firea a făcut la fel, cu marele Stănescu la fel. Nu o laud. Dar femeia asta e alt politician decât cel pe care presa l-a descris timp de un an și jumătate. Și pe bună dreptate, că mergea din gafă în gafă. Eu sper că în această afirmare de putere a dânsei va avea curaj să ia Ordonanța 114 și să o curețe de ceea ce a provocat blocaje în economie.

  • (dacă ar vota-o pe Dăncilă) Nu, că e la PSD. E în contradicție cu profilul câștigător din Europa, adică cele două blonde din Slovacia și Croația, la 40-45 de ani. Dăncilă e în categoria ”cu coc”. E mămăiță. Nu e atât de în vârstă, eu aș fi adoptat altă ținută… (…) Viorica Dăncilă nu va tracta partidul, ci va fi ajutată de partid.

  • (dacă Iohannis are victoria în buzunar) Are prima șansă. Nu are candidați puternici.

  • Cioloș și Barna pot avea șanse dacă doamna Dăncilă va face un 15 procente. Candidatul USR-PLUS îl văd la un 30 de procente. PSD nu intră în turul 2 pe analiza mea, cu ministrul de Finanțe sau cu doamna Dăncilă.

  • (despre o eventuală candidatură a Laurei Codruța Koveși la prezidențiale) Koveși se duce în Europa. Hai las-o...

  • (despre revenirea Elenei Udrea în România) Cred că a luat o decizie bună. Da, m-a sunat, am vorbit. Și înainte de a veni și după ce a venit. Era bucuroasă că a revenit acasă. Nu cred că va face politică, cel puțin nu până își va lămuri situația juridică. Din câte am înțeles, prioritatea este să își rezolve problemele în Justiție. Își pune mari speranțe în rejudecare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22