Băsescu despre Meleșcanu: Un rățoi obosit care nu mai poate gândi. Cea mai mare rușine a Senatului

Laurentiu Gheorghe | 03.09.2019

Traian Băsescu consideră că propunerea lui Dăncilă pentru șefia Senatului, Teodor Meleșcanu (ALDE) este „cea mai mizerabilă propunere care se putea face” iar Meleșcanu este „un aspirator de funcții”.

Pe aceeași temă

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, l-a propus pe Teodor Meleșcanu, fără a se consulta cu liderii PSD, pentru a-l contracara pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu care a decis să rupă coaliția de guvernare. Dăncilă speră ca prin această numire să rupă cât mai mulți parlamentari ALDE, mituindu-i cu funcții publice, refăcând majoritatea parlamentară.

Această strategie este vehement contestată de fostul președinte Traian Băsescu care spune despre fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, că „a distrus politica externă” a României și că este doar „un aspirator de funcții”. Reacția lui Băsescu a venit după ce Victor Ponta l-a acuzat de blat cu Viorica Dăncilă și că de fapt l-ar susține pe la spate pe Meleșcanu la șefia Senatului. O minciună a izbucnit fostul președinte care și-a adus aminte de mai vechile confruntări dintre ei: „Ponta este un mincinos de profesie. Un om care din asta trăieşte. Realitatea va demonstra că Ponta e un tip fără caracter, fără principii. Dincolo de asta nu cred că va mai demonstra nimic”, a declarat fostul şef de stat, la Digi24.

Băsescu a explicat că nu l-ar putea susține în niciun caz pe Teodor Meleșcanu să preia a doua funcție din stat pentru că „este cea mai mizerabilă propunere care se putea face. (...) E ca și cam ai pune un rățoi obosit care nu mai poate gândi la conducerea Senatului”.

„Meleşcanu? E cea mai mizerabilă propunere care se putea face. E ca şi cum ai pune un răţoi obosit care nu mai poate gândi, să-l pui în fruntea Senatului. Meleşcanu a compromis politica externă a României. Darămite să conducă Senatul. Dacă asta e propunerea lui Dăncilă şi dacă cea de mai înainte a fost afirmaţia lui Ponta puteţi să puneţi lucrurile cap la cap şi să vedeţi cât de mizerabile sunt jocurile din jurul PSD-ului Şi Pro România. Oamenii ăştia au trăit şi trăiesc în continuare din minciună. Meleşcanu e un aspirator de funcţii. Dăncilă i-a întins o capacană lui Ponta oferindu-i lui Meleşcanu postul de preşedinte al Senatului. Asta ar însemna că PSD ar susţine un om din ALDE. Şi atunci Ponta a ieşit cu povestea că Băsescu ar susţine-o pe Dăncilă. Meleşcanu ar fi cea mai mare ruşine a Senatului românesc”, a adăugat Traian Băsescu, care şi-a continuat apoi atacurile la adresa lui Victor Ponta şi l-a numit „nemernic”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22