Băsescu: După ce USR-PLUS vor guverna, vedem dacă mai rămâne din ele cât a rămas din Dan Diaconescu

Laurentiu Gheorghe | 14.07.2019

Fostul președinte Băsescu a spus că USR-PLUS au oameni și abordări proaspete, dar nu vor convinge decât după ce vor guverna, mai ales că îi suspectează că sunt neo-marxiști, în special Dacian Cioloș.

Pe aceeași temă

În stilul caracteristic, mai sarcastic. Traian Băsescu i-a împuns pe liderii USR-PLUS, despre care a spus că trebuie mai întâi să guverneze pentru a demonstra că nu sunt „o gogoașă” și nu vor dispărea precum efemerul partid înființat de Dan Diaconescu.

„Cred că așa a fost proiectat USR: să devină o forță politică ce urmează să răspundă dezideratelor de partid nou și oameni politici noi. Trebuie s-o recunoaștem că abordările lor sunt destul de proaspete, pe deoparte, oamenii sunt destul de proaspeți și nimeni nu se va convinge că nu sunt o gogoașă până când nu vor guverna. După ce vor guverna, vom vedea dacă mai rămâne măcar cât a rămas din Dan Diaconescu. E puțin răutăcioasă observația mea, pentru că eu îi consider un soi de neo-marxiști, mai ales când vine și domnul Cioloș cu teoriile de bază, cu trăitul la comun, cu renunțarea la valorile creștine, care până la urmă sunt cheia existenței Europei, nu numai a poporului român, cu spiralele de la cei ai domnului Bivolaru. E o viață complicată”, a afirmat Traian Băsescu, duminică, la România TV, citat de Agerpres.

Barna și pastila albastră

Europarlamentarul PMP a declarat că cel mai mult din discursul lui Dan Barna, de la Congresul USR, i-a plăcut atunci când acesta a făcut referiri la filmul „Matrix”, precizând că „una a vrut să spună el, și alta a înțeles sala cu pastila albastră”.

Băsescu a mai spus că actual șef al statului, Klaus Iohannis, ar trebui să facă tot posibilul să o aducă pe Viorica Dăncilă în turul al doilea, la prezidențiale, deoarece un tur doi Iohannis-Barna ar face electoratul PSD să voteze cu USR.

„Doamna Dăncilă trebuie să candideze, îi place sau nu îi place lucrul acesta, pentru că tot ea e plătitor al neintrării în turul doi. Nu există nicio variantă în care Iohannis să nu intre în turul doi. Nu e posibil așa ceva. Klaus Iohannis este singurul care în mod garantat intră în turul doi. Marea problemă este cu cine intră. Spre exemplu, Iohannis ar avea mandatul al doilea garantat dacă intră în turul doi cu doamna Dăncilă, cu reprezentatul PSD. De ce? Pentru că în turul doi electoratul USR l-ar vota pe Iohannis. Dacă intră cu Barna, în turul doi electoratul PSD va vota cu Barna sau cu Cioloș și nu cu Iohannis, ceea ce ridică probleme uriașe. După părerea mea, Iohannis trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi și nu pe Barna sau Cioloș”, a conchis Traian Băsescu.

****

Dan Barna a evocat, sâmbătă la Congresul USR, scena din filmul „Matrix” în care personajul principal avea de ales între a lua pastila roșie sau albastră. Liderul partidului a spus că, prin intrarea în politică, a ales să ia pastila albastră care îi arată realitatea așa cum este ea, și nu pe cea roșie al cărei efect era denaturarea realității.

El a mai precizat că Alianța USR-PLUS are o șansă reală să dea președintele României. El le-a spus colegilor prezenți la Congres că USR este „Game of Thrones ca viziune”, dar ca energie este „Star Trek-ul României”.

Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale, în Congresul de sâmbătă al partidului

Tot sâmbătă a avut loc și Consiliul Național al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloș a anunțat că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie. Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianței la prezidențiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22