Basescu: Finantarea BOR e exagerata. Plagiatul lui Toba, mai grosolan decat al lui Ponta

Paul Cristescu | 07.12.2015

Traian Basescu a declarat, ieri, ca finantarea Bisericii de la bugetul de stat este exagerata insa considera ca nu ar trebui oprita pana la incheierea proiectelor deja incepute. Fostul presedinte a mai comentat suspiciunile de plagiat apărute în cazul tezei de doctorat a ministrului Petru Toba.

Pe aceeași temă

 

"Cred ca este o finantare exagerata daca ma uit si la luxul pe care il afiseaza liderii Bisericii. Sa fiu scuzat, dar mi se pare prea mult si uneori indecent. Am inteles ca Patriarhul Daniel a spus sa se restituie proprietatile Bisericii, a uitat sa ne spuna de cand, ca daca o luam de la secularizare, aia nu mai e. Daca discutam de ce au luat comunistii, eu cred ca s-au facut destule restituiri si mai ales cred ca a fost o compensare si cu salarizarea clerului de catre buget", a spus fostul presedinte Traian Basescu, conform ziare.com


Fostul sef al statului considera ca liderii BOR dau dovada de aroganta, ceea ce reprezinta un pacat."In ultima vreme Biserica, nu vorbesc de preotii de rand, dar la varful Bisericii, episcopi, mitropoliti, patriarh, este o oarecare aroganta care nu e specifica ortodoxiei si este un pacat, face parte din cele 10 pacate. Sunt un om care crede. Cand mi-a fost greu, cu sau fara preot, la Dumnezeu m-am rugat", a mai spus Basescu.
 

Cu toate acestea, el spune ca nu trebuie oprita finantarea pentru investitiile deja incepute. "Insa pe de alta parte sunt investitii incepute, nu poti sa-i lasi cu investitia in aer, bugetul trebuie sa continue pana la inchiderea investitiei", a conchis Basescu.

 

Desfiintarea Comisiei de Etica, un truc pentru a nu se discuta plagiatul lui Toba

 

Traian Basescu este de parere ca revocarea Consiliului National de Etica a reprezentat un truc pentru ca acuzatia de plagiat adusa lui Petru Toba sa nu mai poata fi verificata. "Desfiintarea Comisiei a fost un truc pentru a nu se lua in discutie plagiatul lui Toba. E evident si nu-ti trebuie multa carte ca sa-ti dai seama. Trebuie doar sa fi terminat liceul. Plagiatul lui Toba este mai grosolan decat al lui Ponta. Faptul ca ei au desfiintat Comisia fara sa se puna imediat in loc altceva arata ca a fost un truc pentru a mosmondi o decizie legata de Ministrul de Interne", a declarat fostul presedinte, conform ziare.com


Fostul presedinte se intreaba cine il sustine atat de puternic pe Petru Toba astfel incat premierul Dacian Ciolos a fost nevoit sa se compromita."Problema este cine il sustine atat de puternic incat Ciolos a fost nevoit sa se compromita. Greu de spus (cine il sustine pe Toba - n.red), dar e clar ca nu Ciolos. E cineva deasupra puterilor lui", a sustinut Basescu.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22