Băsescu îl apostrofează pe Marcel Vela: Marș afară din Guvern, nenorocitule!

Laurentiu Gheorghe | 15.04.2020

Fostul președinte, Traian Băsescu, îl compară pe ministrul de Interne, Marcel Vela, cu fostul premier, Victor Ponta, care a plecat în Turcia după tragedia de la clubul Colectiv, și îi cere demisia.

Pe aceeași temă

„Încet, dar sigur, ministrul de Interne reușește să devină panarama publică numărul 1, depășindu-l pe curajosul Ponta”, a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, fostul președinte Traian Băsescu, cu referire la anunțul lui Marcel Vela privind protocolul cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

Băsescu îl compară pe Marcel Vela cu Victor Ponta, care ar fi fugit în Turcia la momentul Colectiv, abandonând guvernul și partidul, actualul europarlamentar spune că ministrul de Interne ar trebui să părăsească guvernul după episodul protocolului, acuzându-l de iresponsabilitate și demagogie.

„O altă stea a demagogiei de ultimă speță domină la concurență cu Ponta dezbaterea publică, «ministrul cu elice». De dimineață până seară, cu geci asortate la ochelarii top gun, cu freza bine apretată cu fixativ să nu îi ia vântul părul, precum mie șuvița, Vela, nu mai predidește dând interviuri din elicoptere, creând emoţii şi îngrijorare bravelor reporteriţe precum că elicopterul nu are vizibilitate bună sau că bate vântul în parbrizul elicopterului”, scrie Băsescu, referitor la Vela.

Fără scrupule

„Fără scrupule, Vela secondat de Arafat, au stabilit efectuarea unui număr cât mai mic de teste, lăsând ca mulţi oameni, în primul rând vârstnici, să moară în casele lor, fără să ştie că sunt infectaţi, fără să ştie de ce se sufocă, fără să primească nicio şansă la viaţă în lipsa asistenţei medicale. Între timp, propaganda iohanisto - liberală, declară triumfalist că cele câteva sute de morţi sunt un mare succes. Cei care au murit fără asistenţă medicală în casele lor din mediul rural, din oraşele mici, nu sunt în statisticile lor. Canaliile dorm liniştite şi îşi savurează succesul de a-i fi păcălit şi pe români şi pe străini, la adăpostul recomandărilor profesorului în microbiologie Alexandru Rafila”, mai comentează fostul șef al statului.

Băsescu susține că Vela s-a gândit să-i folosească pe polițiști în căutare de popularitate, cu riscul de a zădărnici eforturile populației privind izolarea.

„Licheaua vrea mai multă glorie şi atunci merge până acolo încât de la tribuna Ministerului de Interne începe să coordoneze activităţile BOR mergând până la a face pulbere toată acţiunea de protejare a populaţiei prin izolare.(...) Noul trimis al lui Dumnezeu pe Pământ pune toate maşinile Poliţiei Române şi toţi poliţiştii să purceadă la împărţit lumină în Noaptea Sfântă a Învierii. Mă mir că nu trebuie să citească şi ceva din Biblie la scara fiecărui bloc. Vela, pe ce punem pariu că n-ai curaj să distribui poliţiştilor haine preoțești că uniforme tot nu au primit de câțiva ani. (...) Marș afară din guvern nenorocitule!”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22