Basescu: PSD nu poate deveni partenerul PMP in niciun guvern, in nicio coalitie majoritara

Dora Vulcan | 16.11.2016

Traian Basescu a spus marti, la Brasov, la evenimentul de lansare a candidatilor partidului pentru Parlament, ca "Partidul Social Democrat nu poate fi un partener al PMP în vreun Guvern, în vreo Coaliţie majoritară", transmite Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

Despre aliante cu PSD si tinta unui procent cu doua cifre

 

"Vreau să vă spun referitor la alianţe că PSD nu poate fi un partener al nostru în vreun Guvern, în vreo Coaliţie majoritară. Nu trebuie să vă mai dau explicaţii de ce, dar PSD, oricât este de mare, este un partid care nu are niciun fel de apetenţă pentru modernizarea sistemelor. Fie că este sistemul de sănătate, fie că este sistemul de educaţie, fie că vorbim despre debirocratizare. Nu, ei nu au niciun fel de viziune din acest punct de vedere. Mai este o zonă în care viziunea lor este falimentară şi se potriveşte cu cea a lui Tăriceanu, şi anume utilizarea banului public, atunci când ţara este în ciclu de creştere economică. Sigur că trebuie să se îndrepte şi spre cetăţean, dar a nu repartiza corect plusul de resurse care ţi-l dă creşterea economică este o crimă", a spus Traian Băsescu, citat de www.agerpres.ro.  "Iar dacă tot ce se câştigă adresăm stomacului, când se mai dezvoltă ţara?", s-a intrebat retoric Traian Băsescu.

 

 

 

"Deci nu vom fi un partid de tip populist care va spune că tot ce avem dăm la populaţie ca să ne voteze, ci trebuie împărţit între populaţie şi dezvoltare. Eu resping din capul locului orice tip de politică populistă care este falimentară pentru ţară şi nu creează dezvoltare", a adaugat el. 

 

 

El i-a indemnat pe cei prezenti sa facă un "efort major" pentru ca PMP sa obtina pe 11 decembrie un scor format "din două cifre".

 

 

Despre Moldova si procentele de la vot

 

 

Referitor la unirea cu Republica Moldova, Traian Băsescu a spus că, dacă la alegerile trecute doar 10% dintre moldoveni erau pro Europa şi 3% unionişti, la alegerile de duminică s-a văzut că 48% din populaţia Republicii Moldova este pro Europa, aici intrând şi unioniştii.

 

 

Unirea, posibila in cinci-sase ani

 

 

"Acest proces de unire cu Republica Moldova trebuie continuat şi, în evaluarea mea, în cinci-şase ani, în Republica Moldova, se atinge masa critică ce poate duce la un Referendum de unire reuşit sau la un vot al Parlamentului în favoarea unirii. Acest obiectiv este tangibil şi dacă alte partide nu au sesizat importanţa obiectivului, noi ne-am asumat obiectivul de reântregire al ţării", a mai spus Basescu. 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22