Basescu se delimiteaza de penali:Nu sunt inculpat,nici trimis în judecată în dosare penale

Vlad Toma | 02.12.2016

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, le transmite celor care se intreaba de ce el a fost invitat la Ziua Nationala, desi presedintele Iohannis nu i-a invitat pe penali, ca situatia lui juridica este diferita, deoarece nu este nici inculpat, nici trimis în judecată în dosare penale.

Pe aceeași temă

 

Basescu afirma ca, "o gaşcă întreagă de zurbagii din politica autohtonă, în frunte cu Victor Viorel Ponta, încearcă să se victimizeze că nu au fost invitaţi de Iohannis la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională," intrebandu-se “de ce a fost invitat Băsescu şi noi nu, că şi Băsescu este penal ca şi noi”. 

 

Fostul presedintele le explica acestora care este situatia sa juridica:


"1. Nu am nici un dosar penal trimis în instanţă.


2. Nu sunt inculpat în nici un dosar penal nou sau dintre cele în care anterior se dăduse NUP pentru inexistenţa faptei (nu pe imunitate), dar redeschise de Parchetul General prin grija procurorilor Niţu şi Sutiman .


3. De la redeschiderea dosarelor, am răspuns tuturor solicitărilor procurorilor, avocatul meu a asistat la toate audierile de martori şi trebuie să vă spun că, în dosare (achiziţie apartament Mihăileanu în anul 2002 şi achiziţie teren în 2000), nu a intervenit nimic nou care să justifice inculparea mea sau nemenţinerea soluţiilor de NUP date iniţial de Parchetul General. Vă asigur că, dacă existau elemente noi, procurorii nu ar fi ezitat să mă inculpe, deoarece acesta a şi fost obiectivul redeschiderii dosarelor. 


4. Faptul că Parchetul General tergiversează reînchiderea dosarelor nu are o explicaţie decât în realităţi pe care azi mă abţin să le exprim. Aşa că, dragilor, dacă vreţi să cântaţi aria “penalului victimă“, cântaţi-o la altă masă, nu la masa mea, pentru că eu nici nu sunt inculpat şi nici trimis în judecată în dosare penale," a transmis fostul presedinte.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22