Băsescu: UDMR nu trece pragul electoral. Despărțirea de PSD-ALDE este o măsură disperată

Laurentiu Gheorghe | 24.05.2019

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi seară, la Realitatea TV, că UDMR speculează criza de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului pentru se debarasa de PSD și ALDE înaintea europarlamentarelor.

Pe aceeași temă

Băsescu a mai acuzat UDMR de faptul că, sub comanda lui Kelemen Hunor, a ajuns un instrument al premierului Ungariei Viktor Orban. „UDMR nu mai face politică pentru România și pentru comunitatea maghiară din România”, a punctat Traian Băsescu, la Realitatea TV.

UDMR a avut nevoie în preajma alegerilor să arate electoratului maghiar că se dezic de PSD-ALDE ca să arate că nu sunt de stânga, a spus fostul președinte. În plus, Băsescu consideră că maghiarii sunt un electorat foarte principial și niciodată nu o să accepte mizeriile făcute de UDMR.

„UDMR se subordonează Budapestei și nu face politică pentru România sau pentru minoritatea maghiară. Lucrează la crearea de tensiuni interetnice, ăsta e obiectivul lor de doi ani de zile, sub conducerea lui Kelemen Hunor.

Pe Facebook-ul meu sunt maghiari care spun că de multă vreme nu-i înțeleg pe cei de la UDMR cum fac politică între Budapesta și București. Sunt intervenții de la cetățeni maghiari care în viața lor de zi cu zi sunt loiali statului român”, a mai spus Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22