Băsescu:Trebuie declarată stare de urgență ca guvernul să poată face rechiziționări pentru carantină

Redactia | 13.03.2020

Fostul președinte Traian Băsescu susține că trebuie declarată stare de urgență în România din cauza epidemiei de coronavirus, pentru că doar astfel pot fi luate măsuri drastice.

Pe aceeași temă

Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că a cerut insistent introducerea stării de urgență, pentru că „în momentul de față CNSSU actioneaza ilegal, nu are drept sa stabilească limitarea libertatilor individuale decat in situatia existentei starii de urgenta. Or, izolarea la domiciliu si carantina nu pot fi impuse decat in situatie de stare de urgenta”.

Fostul președinte a spus că românii din Spania, Franța, Germania trebuie chemați în țară și puși în carantină două săptămâni.

„Guvernul trebuie să închirieze sau rechiziționeze hoteluri, școli. Dacă nu vor trece la măsuri aspre consistente, România va ajunge ca în situația Italiei”, a susținut Băsescu.

El a mai spus că președintele Iohannis trebuie să găsească urgent o soluție pentru „un guvern cu un program tehnic precis pana la alegerile parlamentare si sa dea tarii un guvern stabil. E important ca PSD și PNL sa accepte sa fie la guvernare. Sunt in familie, pot gasi formule”.

„Virusul asta poate sa iti ia plamanii, nu si creierul, asa ca presedintele nu are decat sa dea o solutie, nu mai putem intarzia. Vom ajunge la o epidemie de mari dimensiuni, pentru ca masurile au fost doar declarate la televizor de tot soiul de neispraviti, dar nu au fost implementate in teritoriu. Acea izolare in mediul rural e o gluma. Solutia era sa transforme scoli, hoteluri in carantina, indiferent daca veneau din zone declarate rosii sau nu”, a susținut Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22