Baza de la Deveselu va fi operationala in toamna, sustine ministrul Apararii

T.d. | 12.05.2015

Pe aceeași temă

Baza militara de la Deveselu – parte a scutului american antiracheta in Europa – va fi operationala in toamna acestui an, potrivit ministrului Apararii. Mircea Dusa a facut marti o vizita la baza amplasata in comuna din judetul Olt.

Dusa a aratat faptul ca lucrarile sunt in grafic: “Sigur, sunt lucrari care se refera in primul rand la reamenajarea si modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comanda si control, retele de apa, canalizare si termoficare si alte lucrari de amenajare, respectiv a aleilor de acces atat catre site, cat sis pre baza romaneasca, subunitate care va asigura protectia bazei”, a explicat ministrul Apararii, potrivit Agerpres.

Oficialul a evidentiat si cheltuielile pe care ministerul Apararii le are de facut pana in toamna.

MApN, in prima etapa pana in septembrie, a planificat sa cheltuiasca 47 de milioane de lei din bugetul propriu. Din acesti bani a fost cheltuita deja suma de 30 de milioane de lei, urmeaza sa realizam lucrarile pe care le avem planificate in aceasta perioada”, a mai spus Dusa.

In 3 mai 2011, presedintele Romaniei anunta public decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) privind aprobarea amplasarii la Unitatea militara Deveselu (judetul Olt) a componentelor din Romania ale sistemului de aparare antiracheta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22