BCR: Doar 12 persoane și-au mutat conturile după veto-ul Austriei pe Schengen pentru România

L. G. | 16.12.2022

Vicepreședintele BCR, Dana Dima, a declarat vineri la Europa FM că după reacțiile din spațiul public ce îndemnau la boicotul firmelor austriece, BCR a pierdut foarte puțini clienți.

Pe aceeași temă

Mai exact, a spus Dana Dima, de la BCR din cei 2,8 milioane de clienți persoane fizice, doar 12 persoane și-au mutat conturile după apelurile politicienilor sau altor persoane publice la boicotarea afacerilor cu capital austriac. Ea nu a dorit să facă vreun comentariu în legătură cu dimensiunea conturilor mutate de persoanele respective.

 

“Îmi asum responsabilitatea de a nu detalia foarte mult pentru fiecare client în parte. Dar nici nu aș vrea să minimizez importanța fiecărui client. Nu reprezintă sub nicio formă un impact în bilanțul băncii, pentru că, dincolo de toate, suntem o bancă solidă, puternic capitalizată, iar efectul celor 12 clienți persoane fizice nu este important.“, a spus Dana Dima.

 

În ceea ce privește votul negativ al Austriei, Dana Dima a spus: „Este un moment de dezamăgire pentru noi toți, pentru că suntem români, trăim în România de zeci de ani lucrăm aici. Toți colegii mei, 5.300 de angajați, au fost la fel de dezamăgiți și supărați de această decizie. Dar poate că este un moment important, chiar dacă noi nu suntem parte din partea politică.”

 

De asemenea, vicepreședintele BCR a explicat cum sprijină grupul bancar aderarea României la spațiul Schengen: „Avem eforturi concrete, la nivel de grup Erste și la nivelul Băncii Comerciale Române, de a informa și de a sprijini demersurile politice și diplomatice și aș vrea să vă spun foarte clar și responsabil că aceste demersuri sunt la nivel de cancelar și de președintele al Austriei, pentru că noi considerăm că România trebuie să fie parte din Europa și trebuie să aibă aceleași drepturi și aceleași responsabilități în același timp ca orice țară din Europa.

 

Dana Dima a mai afirmat că aceste întâlniri au avut loc și înainte de votul din Consiliul JAI: “Atât acum, dar și înainte, pentru că noi nu ne-am asumat acest rol în ultimele zile sau în ultimele ore, la nivelul președintelui Grupului Erste au existat aceste discuții și întâlniri la nivel înalt în care am susținut poziționare avantajelor economice ale României, pentru că noi considerăm că România este o țară importantă pe harta Europei și considerăm că trebuie să facem multe lucruri, să dezvoltăm multe lucruri și mai ales să creăm încredere în în societate. Deci aceste întâlniri au avut loc, repet, nu în ultimele ore sau minute și nu în aceste zile doar, ci dinainte și vor avea loc în continuare. Sprijinul Băncii Comerciale Române și al grupului este necondiționat.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22