Bădălău, baronu'- vâslaș al lui Dragnea, anunță construirea unui pod chinez peste Dunăre

Dora Vulcan | 10.08.2017

Niculae Badalau, președintele executiv al PSD și baron PSD de Giurgiu, a anunțat joi, cu mare fală, că în 2018 ar putea - ar putea, da? - incepe lucrările la un nou pod peste Dunare, la Giurgiu. Proiectul ar urma sa fie realizat de companii din China.

Pe aceeași temă

 

 

Podul ar urma sa aiba si cale ferata pentru trenuri pe perna de aer.  Dacă tot e să visăm frumos. Cu tichie de mărgăritar. Marca Dragnea- Bădălău. Brand național.

 

Știrea a fost dată pe agenția națională de știri a României. Fără ca jurnaliștii cu pricina să aibă vreo vină că vâslașul-baron a avut o viziune. 

 

Badalau nu a specificat de unde va veni finantarea proiectului si nici modul in care companiile chineze au castigat proiectul.

 

 

"Eu cred ca la sfarsitul anului viitor vor incepe lucrarile pentru un nou pod peste Dunare, la Giurgiu, care va avea si cale ferata moderna si companiile care vor lucra la acest proiect vor fi companiile chineze. Nu stiu cat vor dura lucrarile, dar bucuria mea este ca il facem repede daca il fac chinezii. Chinezii vor sa investeasca in Europa si mai ales in Romania, unde au o comunitate mare. La ultima intalnire pe care premierul roman a avut-o cu premierul bulgar au discutat acest lucru si este de acord cu acest proiect si premierul bulgar (...). Toata ideea asta a venit in urma discutiilor cu chinezii si e bine ca au acceptat, iar la nivel de guvern am reusit sa-i fac sa inteleaga ca acel pod trebuie sa treaca pe la Giurgiu, nu stiu cat ne ajuta, dar, cel putin ramanem pe harta", a declarat Niculae Badalau, citat de Agerpres.

 

 

Guvernul se confrunta cu o scadere a incasarilor bugetare fata de programul asumat la inceputul anului, iar absorbtia fondurilor europene este extrem de scazuta, amintește Hotnews.ro.

 

 

Pe fondul cresterilor de salarii si pensii, cheltuielile cu investitiile au fost reduse masiv.

 

 

 

 

Background

 

 

 

  • Tulcea: Trei întreprinderi din China, interesate de construcția podului peste Dunăre

 

 

 

Trei întreprinderi din Republica Populară China sunt interesate de construcția podului peste Dunăre, se arată într-un comunicat de presă făcut public de Consiliul Județean (CJ)  pe pagina proprie de internet, în urma unei întâlniri între președintele CJ, Horia Teodorescu și ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, transmite Agerpres.

 

 

'Un punct de interes l-a constituit construcția podului peste Dunăre din zona Brăila. Excelența Sa (ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, n.red.) a confirmat că nu mai puțin de 3 întreprinderi chineze cu experiență și-au exprimat dorința să participe la licitația pentru atribuirea lucrărilor de realizare a podului', se menționează în comunicatul de presă al CJ Tulcea.

 

 

Discuțiile purtate de cei doi oficiali au pus accent pe proiectele comune care s-ar putea dezvolta. Printre acestea se află înființarea unor grupe de studiu a limbii chineze la Tulcea, precum și realizarea în luna septembrie la Tulcea a unei expoziții de pictură și caligrafie tradițională, coordonată de Federația Cercurilor de Literatură și Artă din Suzhou.

 

'Sunt extrem de emoționat să revin la Tulcea, printre prieteni. Relația de prietenie dintre Tulcea și Suzhou este un adevărat exemplu pentru cooperarea româno-chineză și vom susține dezvoltarea acestei relații în domeniul economic', a declarat ambasadorul Chinei în România, potrivit comunicatului menționat.

 

La rândul lui, președintele CJ a amintit acțiunile comune realizate în ultima perioadă și și-a exprimat încrederea în dezvoltarea relațiilor de colaborare. 'La mijlocul lunii septembrie, așteptăm la Tulcea o delegație condusă de dl. Chen Xiongwei, vicepreședinte al Conferinței Consultative Politice din Suzhou,care va viza identificarea unor modalități concrete de cooperare în domeniul agricol', a menționat președintele Teodorescu.

 

 

Județul Tulcea, România, și regiunea Suzhou, China, au stabilit relații de înfrățire prin protocolul semnat la data de 20 septembrie 1995, în baza căruia cele două unități administrativ-teritoriale au convenit să întărească schimburile reciproce și prietenia dintre cele două state, prin promovarea în comun a schimburilor economice și comerciale și prin dezvoltarea relațiilor de cooperare în domeniile știință, tehnologie, cultură, sport, sănătate și învățământ. În cadrul acestei cooperări, la Tulcea au avut loc schimburi de experiență în domeniul sănătății, în administrația publică, s-au realizat expoziții de fotografie, de mătăsuri, precum și un centru de sănătate care le oferă tulcenilor posibilitatea de a se trata după metode tradiționale chinezești.

 

 

Podul suspendat peste Dunăre, obiectiv a cărui realizare este promisă de autorități de foarte mulți ani, ar urma să scurteze drumul dintre Dobrogea și Moldova. Obiectivul este cuprins în Master Planul General de Transport al României și face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiții Teritoriale Integrate), finanțabile din POIM 2014 — 2020, Axa Prioritara 2 "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient".

 

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a anunțat în urmă cu aproape o lună lansarea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre de Guvern privind indicatorii tehnico-economici ai investiției care va lega județele Tulcea și Brăila.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22