BEC a respins, din nou, cererea PSD de anulare a alegerilor la Sectorul 1

Laurentiu Gheorghe | 01.10.2020

Cererea PSD de anulare a alegerilor în Sectorul 1 al Capitalei a fost din nou respinsă de Biroul Electoral Central, cu toate că a fost invocată „bomba bombelor” lansată miercuri de Antena 3.

Pe aceeași temă

Dan Tudorache, primarul care a pierdut alegerile pentru un nou mandat la Sectorul 1, a declarat, joi, că, după ce a urmărit imaginile difuzate de Antena 3 si RTV din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anularea votului și reluarea alegerilor. Dan Tudorache spune că deși tot Biroul Electoral al Sectorului 1 este împânzit de camere de supraveghere, singura funcțională este cea din camera unde sunt depozitați sacii cu buletinele de vot, relatează HotNews.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat joi că în depozitul cu buletinele de vot se aflau președintele Biroului Electoral de Circumscripție al Sectorului 1, un membru în BES 1, delegat din partea PPU-SL (partidul fondat de Dan Voiculescu, patronul Antenelor), cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori din partea partidelor care supraveghează procedura.

„Confirm că în urma analizelor cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de vot sunt președintele Biroului Electoral de Circumscripție al Sectorului 1, un membru în BES 1, delegat din partea PPU-SL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori candidați care supraveghează procedura", a precizat Vela. El a spus că a văzut un atac constant asupra MAI, deși, conform Legii 115/2015, ministerul este implicat în desfăşurarea alegerilor doar în măsura în care asigură paza la secţiile de votare şi pe timpul transporturilor materialelor necesare procesului electoral, iar angajaţii ministerului intervin în proximitatea secţiilor de votare pentru menţinerea ordinii. El a spus că în scandalul de la Sectorul 1 primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unui apel la 112, iar MAI a înaintat acest caz Parchetului Sector 1. "MAI nu intervine în această verificare, dar sunt convins că ea va reflecta realitatea", a susținut Vela.

PSD a depus o plângere la Parchet cu privire la situația de la Sectorul 1 al Capitalei, pentru că există „suspiciuni foarte, foarte mari” cu privire la procesul electoral, susține prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu. Întrebat despre explicațiile Biroului Electoral Sector 1 privind imaginile cu persoane care umblă la sacii cu voturi, Grindeanu a spus că nu mai crede explicaţiile transmise de BES1.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22