BEC: Buletinele de vot pe care a fost aplicată ștampila de control pe prima pagina sunt valabile

Laurentiu Gheorghe | 26.05.2019

Ștampila de control aplicată pe prima pagină a buletinului de vot, în loc de ultima nu va duce la anularea votului, a specificat purtătorul de cuvânt al BEC.

Pe aceeași temă

”Aplicarea ștampilei de control în orice altă poziție decât pe ultima pagină nu este motiv de nulitate. Nu vor fi anulate la numărarea voturilor”, a mai spus Marian Muhuleț.

De asemenea, el a mai spus că BEC a transmis în cursul dimineții un mesaj care a fost înregistrat pe toate tabletele în toate secțiile de votare faptul că operatorul are obligația că poate opta să voteze atât la alegeri cât și la referendum sau doar la unul dintre cele două scurtine și să bifeze în aplicație opțiunea corespunzătoare pentru fiecare alegător în parte.

Marian Muhuleț a amintit decizia 72 a BEC, articolul 1, litera B, care precizează următoarele:

”Operatorul de calculator va scana actul de identitate sau va introduce în SIMPV datele personale ale alegătorului în cazul în care nu se poate folosi scanarea, pentru a verifica dacă cetățeanul își poate exercita dreptul de vot. Dacă aplicația SIMPV nu semnalează niciun impediment la exercitarea dreptului de vot sau nu indică necesitatea dirijării alegătorului la o altă secție de votare, operatorul va aduce la cunoștința alegătorului faptul că SIMPV înregistrează prezența la vot, separat pentru fiecare scrutin în parte, și că acesta poate opta pentru a-și exercita dreptul de vot atât la alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul național sau doar pentru unul din aceste scrutine”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22