BEC face plângere penală împotriva candidaților la prezidențiale care și-au falsificat semnăturile

Dora Vulcan | 24.09.2019

Biroul Electoral Central va face plângere penală împotriva candidaților care s-au înscris la alegerile prezidențiale cu liste de semnături falsificate.

Pe aceeași temă

Curtea Constituțională a admis contestația lui Viorel Cataramă, căruia Biroul Electoral Central i-a respins înregistrarea candidaturii la prezidențiale din cauza suspiciunilor legate de autenticitatea semnăturilor.

CCR a stabilit, însă, că BEC și-a depășit competențele și că altele sunt instituțiile care trebuie să se pronunțe asupra autenticității listelor de semnături.

Prin urmare, membrii Biroului Electoral au decis, în ședința de marți, să depună plângeri penale împotriva candidaților care au depus semnături ce ridică semne de întrebare, au precizat sursele citate de G4Media.ro.

Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru depunerea de semnături false sau care prezentau elemente de similitudine evidente, suspectând multiplicarea listelor la copiator.

Acțiunea penală nu va opri candidatura nimănui, fiecare dintre cei vizați urmând să decidă dacă merge mai departe în competiția electorală sau se retrage, scrie sursa citată.

Biroul Electoral Central a decis să respingă înregistrarea candidatului Viorel Cataramă, căruia i-au anulat 94.000 și a candidaturii lui Miron Cozma, care ar fi prezentat peste 270.000 de semnături fotocopiate din totalul de 309.656 depuse.

În schimb, BEC a admis înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Mircea Diaconu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22