BES a decis renumărarea voturilor în Sectorul 5. Piedone, contestă decizia

Laurentiu Gheorghe | 30.09.2020

Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis renumărarea voturilor pentru alegerea primarului de sector, a anunțat Cristian Băcanu, candidat PNL. Declarat câștigător la S5, Piedone, contesta decizia.

Pe aceeași temă

Reprezentanții USR-PLUS au cerut Biroului Electoral de Circumscripție și Biroului Electoral Central pentru Sectorul 5 renumărarea voturilor în mai multe secții unde există dovezi că voturile ar fi fost fraudate.

„Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sector 5! Ceilalți vor face contestație. (...) Orice ar fi, lupt alături de colegii mei din PNL Sector 5 până la capăt!”, a anunțat candidatul dreptei Cristian Băcanu.

El a spus că este inadmisibil ca soarta democrației din România să fie lăsată „la dispoziția clanurilor mafiote, a unor condamnați şi a unor hoți care i-au furat efectiv pe cetățenii din Sectorul 5 timp de zeci de ani”.

„Am stat în stradă în 2015 la protestele de după Colectiv, în 2017 după OUG 13 dar şi la 10 august 2018. Ce am spus atunci, rămâne valabil şi azi: nepăsarea şi tăcerea nasc monştri! Schimbarea şi lupta contra membrilor crimei organizate deghizați în politicieni este în puterea noastră. Nu uitați niciodată, noi cei buni şi corecți suntem mai mulți decât ei!”, a mai spus Băcanu, surclasat la alegerile de duminică de Cristian Popescu Piedone.

Decizia de renumărare a fost luată la cererea partidelor, dar președintele și vicepreședintele BES (judecători) au făcut întâmpinare de respingere pe motiv de „netemeinicie” la Biroul Electoral Municipal.

Dan Tudorache, primarul PSD în exercițiu al sectorului 1, a afirmat, după decizia Biroului Electoral Sector 5, că Piedone a contestat deja hotărârea.

Una dintre surprizele uriașe ale acestui scrutin este alegerea lui Piedone în funcția de primar al sectorului 5, el candidând din partea formațiunii fondate de Dan Voiculescu - Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și surclasându-l pe Cristian Băcanu, candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone - condamnat în prima instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv și plecat din funcție după ce mii de oameni i-au cerut demisia în stradă în urma tragediei din clubul Colectiv - a comentat victoria sa la alegerile locale în urma cărora a fost ales primar al sectorului 5, susținând că "judecata poporului a decis".

Cristian Popescu-Piedone a susținut miercuri că a fost votat pentru funcţia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori şi că nu este împotriva unei renumărări a voturilor, spunând că ar obţine unul sau două procente în plus. El a susținut din nou că este nevinovat în dosarul Colectiv, în care a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Și la Călărași s-a decis renumărarea voturilor
Reprezentanţii PSD au precizat, într-o postare pe Facebook, că Biroul Electoral a decis să fie renumărate voturile și la Călărași.
Astfel, Biroul Electoral Județean a decis, miercuri, renumărarea voturilor din județul Călărași, atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, susțin surse din BEJ, pentru Digi24.ro. Contestația a fost făcută de PNL. La Călărași alegerile au fost câștigate de candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, Vasile Iliuță. Din partea PNL, la șefia CJ Călărași a candidat Valentin Barbu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22