Beuran, bolnav de Covid-19 după ce-a participat la lansarea unei cărți conspiraționiste despre Covid

Redactia | 30.09.2020

Chirurgul Mircea Beuran s-a îmbolnăvit de COVID-19, iar în prezent este internat la Institutul „Matei Balș” din București, au declarat surse medicale pentru Newsweek România.

Pe aceeași temă

Starea sa este una serioasă din punct de vedere medical. „Este internat la Institutul Matei Balș din București. Nu este la Terapie Intensivă, intubat, dar este pe tratament cu oxgen”, au precizat sursele Newsweek.

Recent, Mircea Beuran a participat la lansarea unui volum de texte conspiraționiste și propagandiste institulat „Covid- colivia noastră”, în prezența unor academicieni, scriitori și doctori.

La lansare au participat președintele și vicepreședintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop și Bogdan Simionescu, arhiepiscopul mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice, doctorul Mircea Beuran și fostul președinte al Consiiliului Național al Audiovizualului Răsvan Popescu.

În aprilie a fost trimis în judecată. El ocupa funcția de președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și este judecat pentru că ar fi primit o mită de 10.000 de euro în anul 2018, pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Postul urma să fie scos la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar denunțul a fost formulat chiar de persoana care a dat banii, respectiv chirurgul Carmen Haiducu.

Beuran a fost reţinut pe 13 februarie de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. A doua zi, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţa a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

În 13 martie, Curtea de apel București a admis contestația medicului Mircea Beuran la măsura arestării la domiciliu și a dispus control judiciar.

DNA preciza că, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF „Carol Davila”, a acceptat şi primit de la un medic (martor în cauză) într-o unitate spitalicească din Bucureşti suma de 10.000 euro în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul UMF „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită. Procurorii notau că postul respectiv nu a fost scos la concurs.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22