Bilantul incendiului din Colectiv ajunge la 61 de morti. O tanara a murit in Germania

Vlad Toma | 14.12.2015

O tanara de 36 de ani, rănită în incendiul care a avut loc în clubul Colectiv, a murit duminica noaptea, intr-un spital din Germania. 27 dintre ranitii din Colectiv sunt încă tratati in spitalele din strainatate, 23 fiind internati in Bucuresti.

Pe aceeași temă

 

Pacienta care a murit azi-noapte in Germania a fost transferata acum o luna de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni, ea fiind in stare foarte grava, informeaza DIGI 24.
 

Ministerul Sanatatii a anuntat acum cateva zile ca toti pacientii raniti in incendiul din clubul Colectiv vor fi transferati la spitale din strainatate. Decizia Ministerului vine in contextul informaţiilor legate de faptul că unii dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi din Bucureşti ar fi murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

 

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a declarat in urma acestor informatii ca intr-adevar infecţiile din spitale au provocat moartea unora dintre victimele incendiului din clubul Colectiv. Ministrul a precizat insa ca, desi situatia era cunoscuta, e greu de controlat. "Absolut intotdeauna, in astfel de situatii, infectiile din spitale sunt cauze inclusiv pentru deces. Stim acest lucru. Nu e o noutate. Nu avem de ce sa o ascundem si nu avem de ce sa o minimizam. Dar nu e singura cauza. Acesti pacienti aveau nu numai o leziune externa vizibila, ei aveau leziuni pulmonare foarte severe. Ei sunt pacientii care, din pacate, s-au prapadit. Acesti pacienti au o imunitate extrem de afectata. Asupra acestor pacienti se fac manopere repetate, invazive", a sustinut Patriciu Achimas Cadariu, citat de ziare.com

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22