Bilanțul negativ al sărbătorilor: 7300 incidente, 13500 contravenții, amenzi de 5 mil. lei

Dora Vulcan | 17.04.2017

Echipajele de poliție au intervenit în perioada sărbătorilor pascale pentru soluționarea a aproximativ 7.300 de incidente sesizate prin 112, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Monica Dajbog, în cadrul unei declarații de presă susținute luni.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 "În intervalul 14 — 16 aprilie, conform Planului de măsuri pentru asigurarea liniștii și siguranței cetățenilor pentru perioada de Paști, aprobat de ministrul Carmen Daniela Dan, au fost la datorie peste 50.000 de angajați ai MAI, media zilnică fiind de 25.500 de polițiști. Efectivele MAI au acordat o atenție deosebită zonelor aglomerate, stațiunilor turistice și celor aproximativ 18.000 de lăcașuri de cult, în cele mai multe dintre acestea având loc manifestări religioase de amploare, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri", potrivit sursei citate, transmite Agerpres.

 

 

La nivel național, au fost organizate peste 6.300 de patrule de ordine publică formate din polițiști și 1.466 din efective mixte de jandarmi și polițiști.

 

 

Potrivit purtătorului de cuvânt, în ultimele trei zile au fost prinși în flagrant 342 de autori de infracțiuni. De asemenea, polițiștii au constatat aproximativ 13.500 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de aproape 5 milioane de lei.

 

 

Efectivele de jandarmi au desfășurat misiuni de asigurare a ordinii publice la peste 730 de evenimente, dintre care 600 de manifestări religioase, 53 cultural-artistice și 60 sportive, a precizat Monica Dajbog.

 

 

Jandarmii montani din Păltiniș au intervenit pentru deblocarea unui autovehicul înzăpezit în care se aflau trei adulți și doi copii, iar cei de la postul de jandarmi de la Stâna de Vale au ajutat la deblocarea unui autoturism în care se aflau două persoane.

 

 

Purtătorul de cuvânt a precizat că, în urma verificărilor făcute de pompieri, în noaptea de Înviere nu s-a produs niciun incendiu la lăcașurile de cult.

 

 

Potrivit acesteia, în perioada menționată, 45 de persoane au fost salvate în urma intervenției structurilor pentru situații de urgență, iar 2.770 au fost asistate medical.

 

 

Cu sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviație au fost transportate la unitățile spitalicești persoanele care aveau nevoie urgentă de asistență medicală de specialitate.

 

 

Polițiștii de la rutieră au constatat 344 de infracțiuni și 9.437 de contravenții, aplicând amenzi în valoare de aproximativ trei milioane de lei. Peste 80 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alcool și 4.173 pentru depășirea vitezei legale.

 

 

Aproximativ 130 de conducători auto au rămas fără permis pentru că au consumat băuturi alcoolice, iar 294 pentru că nu au respectat limitele de viteză.

 

 

Monica Dajbog a amintit că începând de luni se preconizează o nouă creștere a valorilor de tranzit în punctele importante de trecere a frontierei, de această dată pe sensul de ieșire din țară.

 

 

Pentru pregătirea drumului de întoarcere, li se recomandă cetățenilor să consulte aplicația online a Poliției de Frontieră, care prezintă în timp real media timpilor de așteptare în fiecare punct de trecere a frontierei.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22