Biletul de internare dovedește că jandarmerița NU era suspectă de fractură de coloană

Dora Vulcan | 14.08.2018

Biletul de internare a jandarmeriței rănite la protestele din 10 august arată că jandarmeria a mințit de la bun început și că nu a existat niciodată suspiciunea de fractură de coloană în cazul acesteia.

Pe aceeași temă

 

 

 Minciunile jandarmeriei cad ca la popice. Purtătorii de cuvânt ai jandarmeriei au agitat spectrul jandarmeriței oprimate, cu coloana ruptă, telenovelizând despre cât de dureros le-a fost să le spună părinților că fata lor ar putea rămâne paralizată pe viață. Telenovela astfel țesută era menită, pe de o parte, a mobiliza trupele de jandarmi, cărora li s-a dat o motivație pentru a se răzbuna cu cruzime pe protestatarii pașnici, iar pe de altă parte, era menită a impresiona populația și a-i demoniza pe manifestanți, victimizându-i astfel pe jandarmii supuși pericolelor. Timp în care jandarmii descărcau butelii întregi cu gaz direct în fața protestatarilor, femei, copii, bătrâni fără apărare, și rupeau oasele celor care ridicau mâinile, neajutorați, fără nicio protecție. De altfel, între timp a apărut și înregistrarea cu tânăra jandarmeriță care merge pe picioarele ei, imediat după incidentul care ridică el însuși multe semne de întrebare, fără niciun guler de protecție la gât, și care-i întreabă pe colegii ei ”unde m-ați trimis, fraților”? Jandarmerița a fost scoasă din mâinile huliganilor - care o agresau și unde fusese abandonată de colegii jandarmi -  de un protestatar care a apărat-o cu trupul lui, timp în care el a încasat bătaie în locul ei. Însuși ministrul Carmen Dan a jucat un rol activ în această telenovelă, pozând în ministrul uman (și popular nevoie mare, după ce a blocat cu bolidul de lux, plătit din banii noștri, intrarea salvărilor la Urgențe) înduioșat de suferința fetei, perpetuând falsul ordinar despre starea gravă a fetei. Cea care a devoalat minciuna a fost ministrul Sănătății Sorina Pintea care a spus că fata are un hematom în zona cervicală și nu a avut nicio suspiciune de coloană ruptă în zona cervicală. 

 

 

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, declara că de departe cel mai greu lucru pe care l-au avut de făcut jandarmii după intervenția de vineri seara de la protestul diaspora a fost să îi anunțe pe părinții jandarmeriței de 23 de ani care a fost lovită de protestatari că  aceasta riscă să rămâna paralizată, fiind suspectă de fractură de coloană.

 

Informațiile furnizate de Militaru se dovedesc a fi false, după cum au demonstrat jurnaliștii de la Realitatea, care au publicat biletul de internare ale tinerei.

 

"Potrivit documentelor, femeia-jandarm mai avea un traumatism de coloană cervicală - deci nu o fractură! Ea mai avea și o contuzie toracică abdominală. Potrivit fișei, tânăra a ajuns la spital la 23.50 și a fost considerată urgență, nu pacient critic. În plus, medicii au mai scris la internare că tânăra neagă pierderea stării de cunoștință și că acuză dureri la nivelul coloanei cervicale", susțin jurnaliștii de la Realitatea.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22