Birchall despre Firea:E greu să găsești un om mai obsedat de funcții și preamărire ca această doamnă

Laurentiu Gheorghe | 02.01.2022

Fostul ministru de Justiție, Ana Birchall, își contrează fosta colegă de partid, Gabriela Firea, care anunță că de abia așteaptă să se mai sacrifice pentru două mandate de primar al general Capitalei.

Pe aceeași temă

Ana Birchall reamintește că primul mandat de primar general al Capitalei a fost un dezastru pentru bucureșteni și că „este cam greu să găseşti o persoană mai obsedată de funcţii şi de preamărire ca această doamnă, nu?!”.

„Păi dacă tot moare cu atâta ipocrizie de grija bucureştenilor, poate răspunde credibil de ce în octombrie 2020 (când a candidat şi a fost aleasa consilier general la primăria Bucureștiului) a fugit şi s-a retras din Consiliul General al Municipiului Bucureşti candidând ulterior pentru Senatul României? Era prea mică funcţia de consilier pentru un ego atât de mare? Atunci nu murea de grija bucureştenilor? Acum e ministru de 1 lună şi deja se visează în alte funcţii arătând, faptic, cât preţ pune sau cât de importantă (sau de neimportantă) consideră că este funcţia pe care o are în acest moment! De fapt, dna Firea face exact ce a făcut şi în trecut: vă aduceţi aminte că abia ajunsese primar general şi deja se visa în alte funcţii, nu? ...adevărul este că dna Firea este expertă în a îşi folosi funcţiile pe care vremelnic le ocupă pentru PR şi campaniile personale pentru a accede în alte funcţii!”, a scris Birchall pe Facebook.

Ea susţine că nu a avut, nu are şi nu va avea respect pentru niciun politician care, în loc să fie preocupat să facă treabă bună în funcţia pe care o ocupă, mereu e preocupat de următoarea funcţie şi de preamărirea personală, deşi ipocrit declară altceva!.

„Astfel de personaje sunt, din punctul meu de vedere, caricaturi în arhitectura statului român, nu oameni de stat şi politicieni în sensul corect al cuvântului şi anume «în slujba cetăţii»! Ce nu înţeleg astfel de oameni mici dar care se cred atât de mari este că până la urmă FAPTELE sunt cele care contează, ce laşi în urma ta este adevăratul PR personal! Sunt convinsă că mai devreme sau mai târziu românii nu vor mai tolera aşa caricaturi de oameni mici!”, scrie Birchall.

Ea contracarează şi ciriticle Gabrielei Firea la adresa actualului edil al Capitalei, Nicusor Dan, spunând că acesta încă nu a dovedit că a meritat să ajungă în funcţia de primar generall, vinovate fiind în primul rând partidele care la alegerile locale nu au reuşit să aibă un dialog cinstit şi să vină cu un alt candidat şi, astfel, să dea bucureştenilor şansă unei alte opţiuni, dar că acest lucru nu îi dă niciun drept sau credibilitate lui Firea „să tot manipuleze şi să mintă când mandatul ei a fost un dezastru în fruntea Capitalei”.

Într-un post scriptum, ea o roagă pe Firea „să nu îşi mai asmută postacii şi trolii” pe pagina ei, pentru că doar se fac de râs. „Sper că nu i-a mutat de la Primărie la minister, folosind astfel bani publici să îmi atace mie pagina!”, conchide Birchall.

Firea se crede cu „abilități” de primar și nu numai

Fostul primar PSD al Bucureştiului, Gabriela Firea, a declarat la România TV că în 2024 va candida din nou pentru postul de edil-șef, argumentând că menirea sa este aceea de a rezolva lucruri de sistem din Capitală şi că este păcat că activitatea sa s-a întrerupt „prin minciună, fraudă, manipulare”. „Următoarele două mandate aici mă văd şi aici am abilităţi”, a subliniat Firea, în prezent ministru al Familiei, minister nou inventat de PSD special pentru ea.

„Vreau să fiu sănătoasă, şi eu, şi colegii, şi familia să candidez în 2024 când sunt alegeri europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale, să candidez la alegerile locale pentru un nou mandat de primar general, să finalizez proiectele începute şi abandonate de domnul Nicuşor Dan şi să recuperez întârzierile lui pentru că a dovedit că nu cunoaşte administraţie, nu vrea oameni buni în jur şi am senzaţia că nu-i pasă de oameni. Dacă i-ar păsa, ar lua nişte măsuri bune”, a declarat Gabriela Firea, care neagă că ar vrea să candideze la președinția României din partea PSD, potrivit news.ro.

Ea a adăugat: „Avem colegi foarte bine pregătiţi, care vor participa la o cursă internă pe sistem american şi vom avea un candidat bun şi pentru alegerile prezidenţiale, pe care eu îl voi susţine sper din postura de primar general, pentru că, la momentul prezidenţialelor, vor fi fost depăşite cele locale”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22