Birchall, invitată la Washington de procurorul general al SUA după ce Dăncilă a remaniat-o

Dora Vulcan | 26.08.2019

Procurorul general al SUA, William Barr, a invitat-o pe Ana Birchall, la o întâlnire la Washington în luna septembrie în calitate de ministru interimar al Justiției, în ciuda remanierii sale.

Pe aceeași temă

Un comunicat de presă al Departamentului american al Justiției spune despre Birchall că este ”un partener vital și de încredere în lupta anticorupție”.

Procurorul general al SUA, William Barr, a invitat-o pe Ana Birchall la Washington în luna septembrie, ca să discute despre sprijinul pe care Departamentul american de Justiție îl poate acorda ministerului român al Justiției în ”sarcina vitală” privind întărirea legilor anticorupție.


Comunicatul lui William Barr spune că Departamentul de Justiție salută ”oportunitatea de a se întâlni din nou cu un partener de încredere care este devotat luptei pentru statul de drept”.


”Șefia lui Birchall vine într-un moment vital pentru România, unde controversele au ridicat întrebări cu privire la respectarea valorilor statului de drept și au diminuat încrederea publică și au provocat creșterea îngrijorării comunității internaționale. Sub conducerea lui Birchall, România poate, încă o dată, fi un model în regiune pentru progresul pe probleme anticorupție”, se spune în comunicat.


Comunicatul Departamentului Justiției amintește că procurorul general și ministrul Birchall s-au întâlnit pentru prima dată în iunie la București, pentru reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiției și Afacerilor Interne, în timpul președinției României a Consiliului Uniunii Europene.


Comunicatul spune că la întâlnirea pe care au avut-o procurorul general și ministrul au discutat despre parteneriatul strategic SUA-România, important pentru continuarea securității și prosperității ambelor națiuni.

”Apropiata relație de colaborare dintre agențiile de aplicare a legii din România și din Statele Unite a rezultat într-un succes semnificativ în lupta cu infracțiunile transnaționale, în mod particular în zonele de fraudă cibernetică, traficul de droguri și traficul cu ființe umane. Aceste succese au protejat cetățenii din ambele țări. În mod particular, în timpul întâlnirii din iunie, ministrul Birchall a subliniat angajamentul său de a asigura că România face toți pașii necesari pentru a întări legile și procesele anticorupție”, mai arată comunicatul.


La sfârșitul săptămânii trecute, premierul Viorica Dăncilă a anunțat remanierea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției și înlocuirea sa cu Dana Gîrbovan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22