Biroului Permanent National al PSD se reuneste astazi, in prima sedinta de dupa alegerile prezidentiale

P.c. | 08.12.2014

Pe aceeași temă

PSD se reuneste, astazi, in prima sedinta a Biroului Permanent National al partidului de dupa esecul de la alegerile prezidentiale si dupa ce Comitetul Executiv National (CExN) din urma cu doua saptamani a decis excluderea din partid a doi vicepresedinti, Marian Vanghelie si Dan Sova si a senatorului Mircea Geoana, relateaza Hotnews.


Din Biroul Permanent National fac parte vicepresedintii partidului, astfel ca sedinta conducerii de luni se va desfasura cu trei membri mai putin, cei doi vicepresedinti si Mircea Geoana, care facea parte din Birou, in calitate de fost presedinte al partidului.
 

Social-democratii ar putea sa discute si sa ia decizii politice privind restructurarea Guvernului si formarea Cabinetului Ponta 4, in conditiile in care atat CExN cat si membrii grupurilor parlamentare ale PSD au decis mentinerea formatiunii la guvernare.
 

Sunt de asteptat , de asemenea si discutii pe marginea bugetului, care urmeaza sa ajunga in Parlament in cursul saptamanii.
 

CITITI SI: Sebastian GHITA: Incepem strangerea de SEMNATURI pentru un NOU PARTID DE STANGA. Nu ma intorc intr-un PSD NEREFORMAT, acuzat de COMUNISM, acuzat ca ar fi PRO-CORUPTIE si ca lupta contra PROCURORILOR

 

Viitorul cabinet Ponta nu va mai cuprinde ministri delegati si va avea portofoliile impartite, astfel: cate doua la UNPR, PC si PLR, restul urmand a reveni PSD-ului.
 

Premierul Victor Ponta declara, saptamana trecuta, ca incepand din 13 decembrie si pana in 19 decembrie va veni in Parlament cu noua structura de Guvern si cu proiectul de buget pe anul 2015.
 

"In acea saptamana, pana pe 19 decembrie, suntem gata cu noua formula de guvern, pentru ca pe 13 decembrie este ziua in care cei de la UDMR decid in mod oficial ca nu vor mai participa cu ministri la guvernare. Stiu ca au decis si stiu ca se vor tine de cuvant ca vor vota noua structura a guvernului si bugetul in acest an si asta inseamna ca putem veni imediat dupa 13 cu noua structura de guvern", a afirmat Ponta, dupa sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PSD.
 

"I-am informat si pe colegii mei despre faptul ca trebuia sa decidem impreuna daca exista sprijinul grupurilor parlamentare pentru continuarea guvernarii. S-a dat un vot, a fost un vot unanim pentru continuarea programului de guvernare si de asemnea i-am anuntat ca asta inseamna sa venim cu bugetul in jur de 14, pe 10 il terminam la Guvern, dar in jur de 14 intra in Parlamemnt si cu o forma restructurata a Guvernului, din care sa faca parte, alaturi de PSD, cu cate 2 portofolii, colegii de la UNPR, PC si PLR", a mai explicat Ponta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22