Birourile permanente ale Parlamentului se reunesc vineri pentru desemnarea conducerilor TVR și Radio

Laurentiu Gheorghe | 29.10.2021

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc vineri la 16:00 pentru declanșarea procedurilor privind desemnarea Consiliului de Administrație al SRR și SRTV.

Pe aceeași temă

„Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc vineri, 29 octombrie, începând cu ora 16.00, pentru declansarea procedurilor privind desemnarea Consiliului de Administratie al SRR si al SRtv (la Senat, sala ”Avram Iancu”, nivel P1)”, a transmis Parlamentul.

Context

Șefei TVR, Ramona Săseanu, și șefului Radioului Public, Liviu Popescu, le-au fost prelungite mandatele interimare printr-o ordonanță de urgență adoptată în ședința Guvernului din 19 august.

În mai 2021, Săseanu a fost susținută pentru șefia TVR de șeful PNL Dolj, Nicolae Giugea, un apropiat al președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

În ultimele zile de interimat, mandatul acesteia a fost prelungit prin semnătura premierului Florin Cîțu, aflat atunci în lupta internă pentru funcția de președinte al PNL împotriva lui Ludovic Orban, și nu printr-o decizie a birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Pe 22 august, Guvernul a adoptat 4 ordonanțe de urgență, privind suportul alimentar pentru preșcolari și elevi, domeniul pensiilor sau regimul deșeurilor și, ultima dintre ele, pentru a completa art. 46 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune (Art. 46 la care face referire OUG din 19 august conține dispoziții privind controlul parlamentar asupra SRR și SRT, n.red.).

În avizul emis de Consiliul Legislativ la o zi după adoptarea OUG, instituția condusă de fostul ministru al Justiției Florin Iordache cere explicații Guvernului Cîțu cu privire la urgența prelungirii interimatelor de la televiziunea și radioul publice. Avizul poate fi consultat aici.

Iordache a avizat favorabil proiectul de ordonanță, dar a lansat observații și propuneri referitoare la decizia Executivului de a considera urgentă prelungirea mandatelor Ramonei Săseanu (TVR) și a lui Liviu Popescu, șeful Radioului Public, susținut pentru această funcție de USR PLUS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22