Bivolaru a spus că extrădarea sa ar face rău unor adepte care ocupă funcţii publice

E.b. | 22.08.2016

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a contestat la Tribunalul Bucureşti pedeapsa de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor. Cererea este judecată azi. La audierile din Franţa, el a spus că c extrădarea sa ar face rău unor adepte care ocupă funcţii publice.

Pe aceeași temă

 
La audierile care au avut loc în Franţa, Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a spus că extrădarea sa ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcţii publice, conform Mediafax

Odată cu extrădarea lui Bivolaru, care şi-a schimbat numele în Suedia (Magnus Aurolsson), ar fi fost declanşată o anchetă de către mai multe structuri din MAI. Motivul: să se stabilească dacă a fost ajutat să fugă din ţară, şi, în cazul în care se confirmă că a primit ajutor, aflarea identităţii complicilor. Vor fi făcute verificări atât în ceea ce priveşte instituţii ale statului român, cât şi legate de persoane fizice.

 

Gregorian Bivolaru a fost adus în ţară în 22  iulie, după ce a fost extrădat din Franţa, iar la trei săptămâni după ce a început să execute pedeapsa de şase ani de închisoare primită în dosarul în care a fost găsit vinovat pentru întreţinere de act sexual cu un minor, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare.
 

Contestaţia la executare poate fi introdusă dacă „se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare”, potrivit Codului de procedură penală, conform News.ro.

 

Bivolaru a fost prins în Franţa, pe 26 februarie, fiind extrădat în România în 22 iulie, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, primită în 14 iunie 2013, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

 

El a fugit din ţară în august 2004, după ce a fost trimis în judecată. Ulterior, a fost prins şi arestat în Suedia, însă, acolo, a cerut azil politic. Autorităţile i-au acceptat cererea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22