Blaga numara voturile pentru motiune: Sunt sanse sa cada Guvernul

M. B. | 04.06.2015

Pe aceeași temă

Vasile Blaga, copreședintele PNL, a declarat joi, într-un interviu acordat Realitatea Tv, că exista șanse ca Guvernul ''să cadă după moțiunea de cenzură'' – liberalii au obținut acordul PSRO și așteaptă răspunsul altor grupuri parlamentare.

 

"Șanse sunt, dar sunt un politician echilibrat și nu aș spune că acest lucru sigur se va întâmpla. Șanse sunt. Avem acordul partidului dlui Geoană, așteptăm pe parcursul nopții, pentru că mâine depunem moțiunea, am transmis-o și celorlalte grupuri parlamentare - UDMR, grupul dlui Fenechiu, minorități altele decât UDMR și independenților ", a spus Blaga, la Realitatea Tv.

 

Liderul liberalilor a precizat că PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoană - 13, iar pentru a trece moțiunea este nevoie de 280 de voturi.

 

"Sper să fie toți (parlamentarii liberali prezenți - n. red.). Am transmis mesaje în acest sens și eu și colega mea, doamna Gorghiu, ca toți să fie prezenți la această moțiune. Sper să fie cu toții pentru că este un moment politic foarte important în care noi nu numai că folosim dreptul constituțional pe care nu ni-l poate lua nimeni, dar în condițiile în care îndeplinim condițiile regulamentare și avem numărul necesar de semnături har Domnului să putem depune această moțiune și o depunem pe o temă extrem de importantă pentru români", a mai declarat Blaga.

 

Sancțiuni pentru senatorii PNL care au lipsit de la votul dat in cazul imunității lui Șova

 

Copreședintele PNL a anunțat că săptămâna viitoare, la Biroul Politic Național, se va discuta despre posibilele sancțiuni împotriva senatorilor liberali care au absentat la votul în cazul cererii DNA pentru încuviințarea arestării lui Dan Șova.

 

"O să vedeți săptămâna viitoare. Miercuri avem și Biroul Politic Național, va fi precedat de o ședință a comisiei de unificare. O să punem lucrurile la punct pentru că vine moțiunea", a spus Blaga.

 

El neagă existențța unui blat între liberali și PSD, așa cum au fost acuzați:

"Nu a fost deloc. PSD și aliații lor au reușit încă odată să murdărească Parlamentul, care este într-o situație delicată din punct de vedere al imaginii, în acest caz Senatul, cu tot ceea ce au făcut marți. Nu am văzut în viața mea asemenea mobilizare de forțe în apărarea unui om, a domnului Șova, cum am văzut marți și data trecută, și asta nu poate să ne ducă decât cu gândul că probabil reprezintă un element important în ecuația de putere a PSD", a mai spus Blaga, în interviul acordat Realitatea Tv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22