Blocaj în consiliul local și cel județean de la Iași: USR refuză formarea unei majorități cu PNL

Laurentiu Gheorghe | 30.09.2020

Cosette Chichirău respinge orice colaborare cu PNL pe plan local, mai ales că a fost învinsă la alegeri de actualul primar: „alianța cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă”.

Pe aceeași temă

Președintele USR Iași și candidată la Primăria Iași, Cosette Chichirău, își continuă acuzele la adresa reprezentanților PNL din municipiu: „orice alianță cu pesedistul Mihai Chirică este exclusă” iar reprezentantii USR-PLUS din consiliu vor vota "proiectele bune pentru ieseni, nu si afacerile ilegale patronate de mafia care il sustine (pe Mihai Chirica – n.r.)” a declarat Chichirău pentru News.ro.

Șefa USR Iași a mai afirmat ca USR-PLUS va fi in opozitie fata de „sistemul transpartinic patronat de primarul Mihai Chirica si de liderul liberal Costel Alexe”.

„USR-PLUS a intrat in Consiliul Local si in Consiliul Judetean ca sa blocheze tunurile mafiei pe care cei doi o protejeaza", a afirmat Chichirau.

La randul sau, deputatul USR Marius Bodea a afirmat ca oferta liderilor liberali privind formarea aliantei de dreapta la Iasi este „otravita" si ca USR-PLUS nu poate accepta o asemenea varianta.

"Este ca si cum am face alianta cu PSD. Pana nu scapa liberalii de toti pesedistii adusi in partid nu avem ce sa discutam. Cat timp PNL este reprezentat la Iasi de Chirica si Alexe, o asemenea alianta nu este posibila. Nu putem uita nici de campania mizerabila a PNL Iasi impotriva USR-PLUS. Vii si injunghii, iar a doua zi propui alianta. Nu se poate asa ceva", a precizat deputatul USR Marius Bodea.

Liderul PNL Iasi, Costel Alexe, ales presedinte al Consiliului Judetean Iasi, a afirmat marti, intr-o conferinta de presa, ca liberalii nu iau in calcul sa faca la Iasi vreo alianta cu PSD si ca transmite un mesaj formatiunilor de dreapta pentru constituirea unor majoritati atat in Consiliul Local, cat si in CJ.

"Vrem sa ne vedem cu presedintii celor doua formatiuni politice, USR-PLUS si PMP, pentru a constitui majoritati largi, astfel incat in urmatorii patru ani sa nu avem nicio sincopa in ceea ce priveste dezvoltarea municipiului si judetului nostru", a spus Costel Alexe, ales presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

La randul sau, primarul Iasiului, Mihai Chirica, a spus ca puterea se imparte, el afirmand ca Iasiul a devenit capitala de dreapta a politicii din Moldova.

"USR face parte din optiunile noastre pentru primele discutii, alaturi de PMP. Chem partidele de dreapta la o discutie sincera si onesta privind viitorul acestei comunitati", a afirmat edilul Mihai Chirica.

PNL a castigat alegerile in judetul Iasi, obtinand 52 de mandate de primari din 98 posibile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22