BNR isi ofera spijinul pentru un minimum de crestere economica

Bernard Noghiu | 08.01.2009

Pe aceeași temă

BNR va sprijini prioritatile guvernului in anul bugetar 2009 pentru ca astfel sa se poata asigura, chiar si in conditiile de criza, o ninima crestere economica - acesta este acordul la care au ajuns premierul Emil Boc si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dupa intalnirea de joi, de la ora 12, intalnire dedicata politicilor bugetare pentru anul in curs.

Cu toate acestea ajustarea contului curent va fi inevitabila, a spus Isarescu, fara a da amanunte referitoare la cresterea economica. Ajustarea contului va fi facuta "fara a afecta cresterea economica, fara a afecta inflatia sau nivelul de trai" a aratat Isarescu.

Intrebat despre detalii, Isarescu a facut cunoscut ca in cadrul discutiilor nu s-a intrat in detalii, dar s-au fundamentat "principiile viitoarei colaborari".

Emil Boc a reamintit ca prioritatile guvernului sunt crearea de locuri de munca, sprijinirea mediului de afaceri si cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare, dar nu se va neglija nici politica sociala, doar astfel fiind posibila evitarea conflictelor sau a sacrificarii diferitelor categorii sociale.

Discutia cu guvernatorul BNR s-a axat, a spus Boc, pe dezbaterea mai multor elemente legate de constructia bugetara pe 2009.

In proiectul pe anul 2009, guvernul i-a in calcul o crestere economica de 3,5%, procent pe care isi fundamenteaza bugetul, anunta saptamana aceasta Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice, prezent si el la intalnirea dintre Boc si Isarescu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22