Boc ar fi vrut sa-si dea demisia dupa decizia Curtii Constitutionale

Fara Autor | 04.11.2010

Pe aceeași temă

Emil Boc a vrut să îşi dea demisia dupa decizia Curtii Constitutionale privind legea educatiei, dar a fost convins să renunţe de către unii colegi de partid, susţin surse din PDL, citate de Gandul si NewsIn. Se pare că acesta a fost şi unul din subiectele discutate la întâlnirea cu Traian Băsescu de miercuri seara. In prealabil, potrivit acelorasi surse, presedintele l-ar fi sunat pe premier in timpul reuniunii de la Palatul Victoria pentru a-l intrreba daca s-a decis vreo strategie impreuna cu UDMR privind procedura ce va fi urmata pe legea educatiei.
Şeful Guvernului, care nu a anticipat decizia CCR, a considerat că o soluţie după acest eşec al  ar fi demisia sa. Anunţul privind ideea demisiei a fost făcut la Guvern, în cerc restrâns, dar apoi atât democrat-liberalii cit şi liderii UDMR au încercat să-l convingă pe Emil Boc să renunţe la acest demers, au declarat surse din Guvern. Premierul a abandonat varianta demisiei.

Miercuri noapte, la Palatul Victoria, Boc a avut o intilnire cu seful statului, pentru a discuta desptre variantele aflate la dispozitie pentru a promova totusi legea educatiei, in conditiile in care aceasta fusese declarata neconstitutionala. In acel moment Boc renuntase deja la ideea demisiei, iar sursele citate sustin ca acesta nu ar fi pierdut increderea presedintelui din cauza acestui esec.
Vizita lui Traian Basescu la palatul Victoria s-a vrut cit mai discreta, Mediafax relatind ca masinile oficiale au fost parcate pe strazile de linga guvern, pentru a nu atrage atentia presei.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22