Bode, Turcan și Cîmpeanu, nemulțumiți de lipsa de sprijin a PNL. Cîțu, cu Arafat la ședință

Redactia | 29.03.2021

În ședința Biroului executiv al PNL, miniștrii liberalii s-au plâns de colaborarea cu miniștrii USR-PLUS.

Pe aceeași temă

În ședința Biroului executiv al PNL, miniștrii liberalii s-au plâns de colaborarea cu miniștrii USR-PLUS iar miniștrii ca Lucian Bode, Raluca Turcan și Sorin Cîmpeanu s-au plâns și de lipsa de susținere a propriilor colegi de partid, au declarat pentru HotNews.ro surse din interiorul partidului.

De asemenea, premierul Florin Cîțu l-a adus pe șeful DSU, Raed Arafat să dea explicații liberalilor privind măsurile restrictive anunțat de Guvern, după ce la ședințele anterioare mai mulți lideri din teritoriu au contestat măsurile mai stricte pentru controlul pandemiei. Arafat le-a spus liberalilor că în majoritatea județelor se înregistrează creșterea cazurilor de infectări cu COVID-19. El a spus că creșterea numărului de paturi de la ATI este dificilă: „În prezent sunt 34 de județe și Bucureștiul care au înregistrat creșteri ale cazurilor de infectare cu coronavirus iar cele mai grave probleme sunt în Capitală și Ilfov", le-a spus Arafat liberalilor.

Tensiuni în coaliție


Lucian Bode s-a plâns de declarațiile publice ale ministrului Transporturilor Cătălin Drulă care, în scandalul de la Metrorex, a spus că și miniștrii PNL (n.red Lucian Bode, Ludovic Orban) se fac vinovați de situația creată acolo. El a spus că „niciun ministru USR nu a fost lăsat singur și că s-a discutat în permanență de aceștia nu este colegial ca aceștia să să lanseze acuze publice spre colegii de Coaliție".

De asemenea, Bode i-a reproșat ministrului Economiei, Claudiu Năsui, că nu vrea să semneze proiectul de lege care sancționează prin suspendarea activității agenților economici pe cei care încalcă în mod repetat restricțiile.

Raluca Turcan s-a plâns de faptul că ministerele USR-PLUS întârzie avizele necesare pe proiectul legii privind interzicerea cumulului pensiei cu salariu. De asemenea acesat ar fi cerut conducerii PNL să discute în Coaliție legea pensiilor speciale.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațiie, a reluat atacurile la adresa ministrului sănătății Vlad Voiculescu. Cîmpeanu s-a plâns că nu poate lucra cu acesta, că nu există o colaborare între cele două ministere. El și-a anunțat colegii că intenționează să dea un ordin de ministru astfel în baza unui aviz al DSP, grădinițele să rămână deschise pe perioada vacanței. Mai exact, potrivit surselor citate Cîmpeanu ar fi spus că grădinițele vor putea să organizeze activități educaționale, pe perioada vacanței, cu avizul DSP.

Liderul PNL, Alba Florin Roman și-a exprimat nemulțumirea față de prezența lui Raed Arafat la ședința de partid. Roman s-a plâns de faptul că apariția lui Arafat la ședința PNL va asocia partidul cu restricțiile impuse de autorități și va afecta imaginea liberalilor.

Foto - Imagine de arhivă

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22