Bogdan Licu, acuzat de plagiat, desemnat adjunct al procurorului general Augustin Lazar

Dora Vulcan | 09.05.2016

Augustin Lazar i-a delegat pe procurorii Laura Oprean si Bogdan Licu in functiile de prim-adjuncti al procurorului general al Romaniei. Delegarile celor doi sunt valabile sase luni, timp in care ministrul Justitiei va face propunerile pentru cele doua functii.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Prin ordinele emise in data de 09.05.2016 de catre Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus: - delegarea d-nei procuror Laura Oprean in functia de prim - adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe o perioada de 6 luni incepand cu data de 17.05.2016; - delegarea d-lui procuror Bogdan Dimitrie Licu in functia de adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe o perioada de 6 luni incepand cu data de 17.05.2016", a anuntat Parchetul General printr-un comunicat de presa.Bogdan Licu, al carui doctorat a fost coordonat de Gabriel Oprea, este suspectat ca si-a plagiat lucrarea. In urma unei analize facute asupra lucrarii, au fost identificate sursele de provenienta pentru mai bine de o jumatate din totalul celor 445 de pagini, continut copiat ad litteram fara a fi fost citat cu respectarea normelor nationale si internationale de citare in operele stiintifice. Bogdan Licu l-a plagiat masiv pe judecatorul Cristi Danilet, fostul sau coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informeaza Mediafax, citat de Hotnews.Laura Oprean a lucrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba-Iulia - fieful actualului procuror general -  Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj, Parchetul Tribunalului Cluj si Parchetul Curtii de Apel Cluj. Din anul 2006 a lucrat in cadrul DNA Cluj, in 2008 devenind sef al structurii. In anul 2009 a fost delegata procuror sef adjunct al DNA iar in 2012, cand Daniel Morar a preluat conducerea interimara a parchetului general, Laura Oprean a devenit procuror sef interimar al DNA. In 2013, a revenit adjunct al DNA, conducerea fiind preluata de procurorul Calin Nistor. Ulterior, si-a incheiat activitatea la DNA, la cerere, revenind la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, in calitate de procuror general al acestei structuri.


Bogdan Licu este de la data de 16 mai 2013, prim-adjunct al Procurorului General al Romaniei, preluand conducerea institutiei odata cu demisia lui Tiberiu Nitu. In perioada 2006-2013 a activat in cadrul CSM, fiind membru ales pana in 2012 iar ulterior consilier al presedintelui CSM.

Mandatele actualilor adjuncti, Bogdan Licu si Codrut Olaru, expira la data 16 mai.La ceremonia de investire in functia de Procuror General al Romaniei, Augustin Lazar declara: "Va asigur doar ca va fi o echipa manageriala performanta si nu vor fi altii decat niste profesionisti".


La acelasi eveniment, ministrul Justitiei a precizat ca isi va asuma si propunerile pentru celelalte functii de conducere de la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce se va consulta cu noul Procuror General al Romaniei, Augustin Lazar."Avem un procuror general numit de cateva zile si inteleg sa fac aplicarea legii si sa merg si pe recomandarile facute de societatea civila de a implica procurorul general in acest caz. Cred ca rolul procurorului sef DNA, DIICOT sau al Procurorului General al Romaniei in selectarea echipei este unul important. Propunerea apartine ministerului justitiei si o sa inteleg sa imi asum si aceasta raspundere", spunea atunci Raluca Pruna.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22