Bogdan Opriţa: Faptul că managerul a demisionat nu rezolvă problemele la Floreasca

E.b. | 01.09.2016

Bogdan Opriţa, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Floreasca, unde 17 medici au demisionat, a declarat, joi dimineaţă, că demisia managerului spitalului, Sorin Păun, nu va rezolva problemele dacă procedurile stabilite de acesta, care au dus la apariţia situaţiei, nu vor fi schimbate.

Pe aceeași temă

 

 

El a mai spus că toţi medicii sunt acum la spital, dar că "sunt probleme juridice care trebuie lămurite - există preaviz pentru medicii demisionari sau nu există" şi susţine că acum discuţia trebuie să se axeze pe problemele generate de fostul manager şi pe remedierea acestora.

 

"Faptul că domnul Păun a demisionat, nu va rezolva şi problemele apărute. Noul manager va trebui să ia măsuri pentru a ne putea face meseria la parametrii corecţi. Dacă proceduri care au fost stabilite de fostul manager nu vor fi schimbate, nu se va schimba situaţia de acum", a spus coordonatorul SMURD Bucureşti, conform News.ro.

 

El a mai spus că nu au propuneri privind noul manager, pentru că aceasta nu este treaba lor, dar că aşteaptă de la acesta dialog, aşteaptă ca problemele să fie rezolvate, iar medicii să fie trataţi cu demnitate. 

 

Şeful UPU-SMURD a mai spus că în acestă dimineaţă toţi medicii s-au prezentat la serviciu.

 

"Nu există motiv de neprezentare la serviciu. Toţi sunt la serviciu, unii au venit chiar din turele lor libere. Nu se pune problema ca activitatea în acestă perioadă să fie întreruptă dar, încă o dată, sunt nişte probleme juridice care trebuie lămurite - există preaviz pentru ei sau nu există. Oamenii sunt la serviciu şi, uitaţi, sunt lângă mine", a adăugat Bogdan Opriţa.

 

La rândul său, unul dintre medicii demisionari a spus că aşteaptă numirea unui nou manager interimar al spitalului şi că dacă acesta le va cere demisionarilor să rămână, atunci vor lua în calcul retragerea demisiilor.

 

"Aşteptăm să fie numit un nou manager. Demisiile sunt depuse, iar dacă managerul consideră că are nevoie de noi şi ne cere să rămânem, o să luăm în calcul retragerea demisiilor", a declarat medicul.

 

El a spus că speră ca noul manager interimar să fie numit cât mai repede, aşa cum a promis ministrul Sănătăţii.

 

Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, şi-a înaintat demisia din funcţie, miercuri seară, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22