BOR cere iertare tinerilor si cheama la rugaciune pentru victimele din clubul Colectiv

Tudor Despina | 05.11.2015

Dupa mai multe zile de tensiuni, Biserica Ortodoxa Romana transmite un mesaj de impacare cu tinerii, in contextul unei comunicari deficitare.

Pe aceeași temă

 

Patriarhul Daniel transmite un “cuvant parintesc de mangariere si de pretuire”, avand in vedere drama pe care oamenii o sufera in urma incendiului din clubul Colectiv din Bucuresti.

 

Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultați şi încurajați în aspirațiile lor.

 

Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate.

 

Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice. Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.

 

Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate”, transmite patriarhul Daniel intr-un mesaj public.

 

De altfel, Patriarhia Romana cheama la rugaciune pentru victimele de la Colectiv, la Catedrala Patriarhala o rugaciune urmand a avea loc in fiecare zi de la ora 18.30.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22