BOR critică implicarea unui stareț de la Neamț de partea PNL.Când cutuma, se știe, e să sprijine PSD

Redactia | 26.09.2020

Biserica Ortodoxă Română (BOR) critică implicarea starețului Mănăstirii Petru Vodă în campania electorală, prin sprijinul fățiș dat candidatului PNL la Consiliul Județean Neamț, Mugur Cozmaniuc.

Pe aceeași temă

Biserica Ortodoxă Română (BOR) critică implicarea starețului Mănăstirii Petru Vodă în campania electorală, prin sprijinul fățiș dat candidatului PNL la Consiliul Județean Neamț, Mugur Cozmaniuc.

”Implicarea unui reprezentant al Bisericii, mai ales asocierea unei mănăstiri (!) în sprijinirea fățișă a unui candidat politic în campanie electorală, este total inadecvată și contrară hotărârii ferme a Sfântului Sinod”, arată purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, într-o declarație pentru G4Media.ro.

”Statutul de „stareț” are legătură exclusiv cu paternitatea și autoritatea duhovnicească într-o comunitate monahală, nu cu poziția excentrică în context, aceea de agent electoral. Descrierea onestă a calităților posibil reale ale unui om politic fidel valorilor creștine poate fi făcută în afara campaniei electorale, nu înainte de ziua alegerilor”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

În textul din clipul de promovare a lui Mugur Cozmanciuc, deputat PNL și președinte PNL Neamț, pentru șefia Consiliului Județean Neamț, arhimandritul Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, spune că-l cunoaște de Cozmanciuc de când venea ca simplu creștin la mănăstire și că-l consideră un om sincer și bine intenționat. Arhimandritul spune că ește conștient că spusele sale ar putea fi interpretate ca mesaj de campanie.

Clipul video este filmat la o calitate înaltă și este editat, astfel încât imaginile cu starețul și cu mănăstirea sunt însoțite de sigla PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22