BOR se disociază de starețul care crede că celor vaccinați le vor crește solzi ca la pești

Laurentiu Gheorghe | 08.06.2021

Starețul unei mînăstiri din Neamț le-a spus enoriașilor că dacă se vor vaccina anti-Covid le vor crește solzi pe corp ca la pești. BOR: ”Confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraționiste”.

Pe aceeași temă

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat la DigiFm că „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii".

Predica halucinantă a starețului a fost filmată iar acum a devenit virală pe o rețea de socializare: „După vaccinare după o perioadă mică de timp și în combinație cu noua boală pielea oamenilor se va umple de solzi ca la pești.

Nu va exista nicio explicație cu privire la originea acestei noi boli mortale care va afecta sistemul imunitar", le-a spus preotul enoriașilor.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a oferit, în exclusivitate pentru Digi FM, o reacție în cazul starețului din Neamț.

„Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are și nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii.

Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate.", a declarat Vasile Bănescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22