Brânzăria de la Sibiu inaugurată de Daea arată ca Alimentara din Epoca de Aur cu rafturile goale

Laurentiu Gheorghe | 26.11.2019

Pentru că nu și-au primit banii pe produsele comercializate prin „Brânzăria” din lanțul alimentarelor de stat înființat la inițiativa lui Liviu Dragnea, deținut de Casa de comenzi ”Unirea”.

Pe aceeași temă

Magazinul nu mai este aprovizionat pentru că producătorii de lactate și brânzeturi, care aprovizionau „Brânzăria” în baza unor contracte comerciale, nu au fost plătiți și au renunțat să mai lucreze cu firma de stat, potrivit Turnul Sfatului.

Petre Daea inaugurase magazinul pe 7 octombrie, în calitate de ministru al Agriculturii. Daea susținea atunci că în Brânzăria de la Sibiu, producătorii îşi pot comercializa marfa, fără să achite vreo taxă, iar chiria spaţiului este suportată de Casa Română de Comerţ Unirea.

S-a dovedit însă că firma deținută de statul român nu a putut plăti marfa luată de la producători.

Pe 7 noiembrie, noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea S.A. Oros a spus că vor fi verificate toate plăţile, inclusiv cele pentru evenimentul din 9 octombrie de la Romexpo, unde au fost aduşi mii de fermieri și la care a participat Viorica Dăncilă

Un singur producător de brânză mai alimentează în acest moment magazinul deschis cu mare fast în luna octombrie pe strada Turnului. Dacă la deschidere Brânzăria era plină de produse, astăzi am găsit doar câteva – ceva marfă rămasă de la un producător care a plecat și restul de la Elena Baciu de la Marpod care promite să mai stea câteva zile. Motivul pentru care magazinul s-a golit ar fi faptul că producătorii nu și-au primit încă banii pentru produsele aduse până în prezent.

Articolul integral îl puteți citi pe Turnul Sfatului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22