Brațul lung al cenzurii. Cozmin Gușă i-a luat emisiunea lui Rareș Bogdan:Deocamdată nu intră pe post

Redactia | 21.11.2018

Rareș Bogdan nu va mai intra pe post. Emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV va fi realizată miercuri și joi de Claudiu Popa, a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, Cozmin Gușă.

Pe aceeași temă

Cozmin Gușă a precizat că, după scandalul produs marți seară de intervenția pe post a lui Rareș Bogdan, care a amenințat cu demisia, o să aibă o discuție cu acesta, miercuri seara sau joi.

Până când lucrurile se vor lămuri, Rareș Bogdan nu intră pe post, a precizat Gușă.

Cosmin Gușă, pentru HotNews.ro:

„O să am o discuție cu Rareș Bogdan diseară sau mâine. Deocamdată nu intră pe post pentru că nu vrea redacția. Conducerea editorială nu poate trece peste incidentul de aseară și eu îi dau dreptate. Cum poți să zici să fie dat afară directorul stației, care nu a greșit cu nimic? Acum plec la Cluj și apoi voi discuta cu Rareș Bogdan, voi vedea ce își asumă din greșeli. În această seară și mâine seară emisiunea „Jocuri de putere” va fi realizată de Claudiu Popa, care revine după ce DIICOT a decis că am avut dreptate când am spus că el nu a greșit cu nimic”.

Claudiu Popa și Emma Zeicescu, și ea prezentatoare TV, au ieșit de pe post după ce au fost puși sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului.

Contactat de HotNews.ro, realizatorul Rareș Bogdan a spus miercuri după-amiază că dacă nu intră pe post consideră că Realitatea TV dorește să încheie colaborarea cu el. El a insistat că nu dorește să plece de la această televiziune.

Rareș Bogdan:

„În cazul în care Cozmin Gușă sau conducerea postului decid că nu intru pe post, înseamnă că au luat decizia și așteptau un moment. În cazul în care nu intru pe post, consider că Realitatea dorește să încheie colaborarea cu mine și cu colaboratorii mei. Ceea ce ar fi păcat. Eu nu voi face nimic care să afecteze într-un fel brandul Realitatea TV.

Aseară la Jocuri de putere au fost invitați zece oameni. Între ei, și Oreste Teodorescu. Producătorul a trimis pe e-mail la ora 17 lista de invitați. Nu au avut niciun fel de reacție. Reacția s-a întâmplat la 9 fără un minut când Oreste a fost interzis. (...) [În cazul informației că de zece zile știa de cei doi:] A fost vorba despre cazul Oanei, pe de o parte, și că urma ca ei să aibă o discuție săptămâna trecută cu Oreste, pe de altă parte. Îmi pare rău că nu au avut discuția aceea. Eu îl consider pe Oreste un om foarte valoros, e jignitor pentru un om care vine de 5 ani fără contract de colaborare, fără benzină, să îi blochezi intrarea în studio, nu se face așa.

Singurele lucruri pe care le am sunt onoarea și caracterul. Nu îmi doresc și nu mi-am dorit să plec de la Realitatea TV, eu îmi doresc să rămân, mă consider încă la Realitatea, dar sunt un om de onoare. Dacă se consideră că nu pot apărea pe post în condițiile mele, adică să îmi aleg singur invitații, voi considera că după 6 ani și jumătate de libertate totală lucrurile acestea nu mai sunt posibile. Dar nu voi ataca niciodată postul. Am respect pentru siglă și pentru colegi și pentru cei care mi-au dat o șansă”.

Întrebat în privința cererii ca directorul Edward Pastia să își dea demisia, Rareș Bogdan a declarat: „Nu mă interesează în mod deosebit. Mă interesează prezența lui Oreste și a Oanei”.

*****

Rareș Bogdan a amenințat seara trecută că va părăsi postul Realitatea TV deoarece Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu au fost interziși în platoul emisiunii „Jocuri de putere”.

„Fac un anunț extrem de important pentru că s-au întâmplat lucruri importante în ultimele trei zile: în cazul în care Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu vor fi primiți în platoul Jocuri de Putere, iar directorul postului Realitatea TV, Edward Pastia, nu va fi concediat, activitatea mea la Realitatea TV se încheie. Iubesc postul Realitatea TV și vreau să lucrez aici. Pleacă Pastia și se întorc Oreste și Oana Stănciulescu, oameni stindard al luptei împotriva ciumei roșii. Dacă nu, vor rămâne cu domnul Pastia, iar eu mă voi duce în afara Realității TV”, a spus Rareș Bogdan.

Cozmin Gușă a spus, tot marți seară, că e de acord cu decizia directorului Edward Pastia ca Oreste și Oana Stănciulescu să nu mai intre pe post, el invocând drept motiv faptul că "se folosea numele Realității în diverse discuții și tranzacții".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22