Brummell: Regina Maria, cetățeanul britanic cu cea mai mare influență asupra istoriei României

E.b. | 04.10.2017

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, consideră că Regina Maria este, probabil, cetățeanul britanic care a avut cea mai mare influență asupra istoriei României.

Pe aceeași temăPrezent marți la sesiunea omagială intitulată "Regina soldat", organizată de Asociația România Culturală și Academia de Studii Economice, oficialul britanic a reamintit de faptul că, în perioadele de război, Regina Maria și-a câștigat reputația și respectul ca "mama răniților".

 


"Această denumire își are originea în al doilea război balcanic din 1913, când Bulgaria a ajuns să lupte simultan cu Serbia, Grecia, România, Muntenegru și Imperiul Otoman. Bulgaria a fost învinsă în mod previzibil, iar România a pierdut foarte puține victime în acel conflict, dar o epidemie de holeră a fost mult mai devastatoare. Maria a administrat una dintre taberele de holeră din Bulgaria", a rememorat ambasadorul britanic.

 

 

"Maria a continuat în acest rol în Primul Război Mondial; îmbrăcată ca asistentă medicală a petrecut mult timp în spitale militare, câștigând un mare respect din partea trupelor românești", a spus oficialul britanic, conform Agerpres.


El a reamintit că, în Primul Război Mondial, cu originea ei britanică și rusă, Regina Maria a favorizat alianța cu Puterile Antantei și că, în această privință, părerile ei erau apropiate de cele ale poporului român. Oficialul britanic a menționat că Regina Maria a murit la Castelul Pelișor din Sinaia în anul 1938 și a subliniat că, deși nu fusese născută în România, își servise țara adoptivă cu dragoste, curaj și abilitate.


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22