Băsescu are suspiciuni legate de scandalul Hexi Pharma: Ceva nu se leagă, ceva miroase urât

E.b. | 23.08.2016

Traian Băsescu susţine, într-o postare pe Facebook, că are mari suspiciuni în legătură cu scandalul dezinfectanţilor diluaţi din spitale: "Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal". El se întreabă dacă episodul Hexi Pharma nu a fost cumva o înscenare de proporţii.

Pe aceeași temă

 

 

”Temperatura scandalului Hexi Pharma a scăzut suficient pentru a putea fi discutat raţional. Mă întreb: şi dacă Hexi Pharma a fost o înscenare uriaşă profitând de câteva inadvertenţe sau de câteva probe trucate deliberat sau accidental şi trimise la ICECHIM?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.


HEXI PHARMA 

Temperatura scandalului "HEXI PHARMA" a scăzut suficient pentru a putea fi discutat rațional.
Mă întreb: și dacă “HEXI PHARMA” a fost o înscenare uriașă profitând de câteva inadvertențe sau de câteva probe trucate deliberat sau accidental și trimise la ICECHIM?
Câteva realităţi şi întrebări mi-au creat și continuă să-mi creeze suspiciuni puternice:

1. Nu este posibil ca SRI să nu fi captat informația despre o diluare sistematică, consistentă și pe termen lung a dezinfectanților cu care au fost aprovizionate sute de spitale, inclusiv spitalul SRI.

2. Nu este posibil ca managerii a sute de spitale și probabil mii de medici să nu fi sesizat aprovizionarea pe termen lung și sistematică a spitalelor cu dezinfectanți puternic diluați, dacă acest lucru ar fi fost o realitate. 

3. Resping hotărât ideea că sute de manageri și medici români au sacrificat viețile bolnavilor de dragul unei șpăgi, fie ea și relativ consistentă raportată la salariile din sănătate.

4. Resping ideea că mult blamata Comisia de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătății a tolerat ca, ani de zile, spitalele din România să fie aprovizionate cu dezinfectanți puternic diluați.

5. Oare întâmplător ministrul sănătăţii din acea vreme, Achimaş Cadariu, a fost extrem de rezervat în a se aşeza în siajul scandalului?

6.Și mai este o întrebare: dacă timp de mulți ani "HEXI PHARMA" a vândut dezinfectanți diluați,pe 30 la sută din piața româneacă, cum se face că nu a țipat concurența ?

Cu siguranță, medicii au fost umiliți și copleșiți de campania furibundă dusă prin presă împotriva „HEXI PHARMA”, dar și împotriva medicilor care, acum, se gândesc să-și urmeze colegii care lucrează în străinătate (oare aceasta să fi fost miza?).

Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal.

PS - Pe amatorii de speculații, îi previn că nu am avut și nu am nici un fel de legături sau interese legate de „HEXI PHARMA”, dar mă interesează în cel mai înalt grad situația sistemului de sănătate din România, conchide Băsescu pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22