Băsescu, atac la Justiție: A ajuns la punctul la care e incapabilă să se autoadministreze

I.g. | 04.07.2017

Liderul PMP Traian Băsescu a declarat marţi, la finalul şedinţei Consiliului Executiv al partidului, că situaţia creată în sistemul judiciar arată că justiţia este incapabilă să se autoadministreze şi a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Justiţiei şi şeful CSM trebuie să ia măsuri urgent.

Pe aceeași temă

 

”Se pare că s-a ajuns la punctul la care justiţia demonstrează că, deşi are o legislaţie care o obligă la acest lucru, în fapt este incapabilă să se autoadministreze. Nu este posibil ca într-un sistem de justiţie care trebuie să fie respectat să se întâmple atâtea lucruri contradictorii câte se întâmplă acum în interiorul sistemului. Nu e vorba de atacurile oamenilor politici. Vorbim strict despre acţiuni ale magistraţilor împotriva magistraţilor”, a afirmat Traian Băsescu.

 

Fostul șef al statului consideră că ceea ce se întâmplă acum în justiţie este rezultatul ”setei de putere a unor magistraţi”, dar şi al legislaţiei şi cere preşedintelui Klaus Iohannis, ministrul Justiţie şi preşedintelui CSM să ia măsuri urgente. ”Eu cred că ministrul Justiţiei, preşedintele şi CSM-ul trebuie să ia urgent măsuri. De ce s-a ajuns aici? Din mai multe motive, dar este clar pe de o parte setea de putere a unor magistraţi, o sete iraţională. Pe de altă parte, construcţia de falsă glorie pentru unii magistraţi, pe de altă parte faptul că prin legislaţie nu am protejat judecătorii de abuzurile procurorilor. Şi vă asigur că, aşa cum mulţi oameni politici simt abuzurile procurorilor şi judecătorilor împotriva lor, la fel sunt şi judecători care simt sau trăiesc cu psihoza abuzurilor pe care în orice clipă le poate face un procuror asupra unui judecător”,  a arătat Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22