Băsescu, atac la ministrul Justitiei: E rau intentionata. Ia dreptul la informatie privata

Vlad Toma | 03.06.2016

Traian Băsescu, fostul presedinte al Romaniei, a atacat-o din nou, aseara, în emisiunea X Press de la B1 TV, pe Raluca Pruna, ministrul Justitiei.

Pe aceeași temă

 

Noile declaratiile ale lui Basescu au fost facute in contextul unei discutii despre dreptul la informatie in privinta modificarii codului penal:

 

"Asta dovedește că femeia asta e rău intenționată. Categoric cineva este deasupra ministrului justiției. Cineva care a vrut să ia dreptul la informație privată. Îi dai voie procurorului, fără avizul judecătorului, să-mi cotrobăie în conturi. Din dosarele de la parchete, ies sute de documente și dosare.
Eu sunt liniștit dacă un procuror intră și ia informații pentru situația financiară a oricărei persoane, dar cu mandat de la judecător. Să ia mandat de la el, cu aprobarea judecătorului. Atunci da, altfel nu
", a spus Basescu, la B1 TV.

 

Băsescu a criticat acum cateva zile, la Romania Tv, modificarile Codului penal și a Codului de procedură penală. Modificarile pregatite de Guvern intentioneaza sa adapteze cele doua Coduri deciziilor Curtii Constitutionale si unor directive europene

 

Fostul presedinte a atacat-o pe Raluca Prună, ministrul Justitiei, pentru ca ar transforma Romania intr-un "stat poliţienesc".

 

"Raluca Prună nu are nimic în atitudinea ei cu democraţia. Nimic. Este un roboţel care execută nişte ordine, nu ştiu ale cui ordine, care, în mod categoric, nu pot fi rodul unei gândiri democratice. E clar că un om nu poate fi atât de lipsit de criterii legate de funcţionarea statului de drept fără să-l împingă cineva de la spate... ", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22