Băsescu continuă războiul cu şefa DNA şi afirmă că familia sa este o victimă a justiţiei

E.b. | 03.10.2016

Traian Băsescu răspunde, pe Facebook, celor care i-au reproşat criticile aduse Laurei Codruţei Kovesi, pe care-i numeşte ”deontologi”. El susţine că acţiunile procurorilor împotriva sa şi a familiei sale au fost abuzive şi că fratele său, Mircea este nevinovat.

Pe aceeași temă

 
 
De ce ? Păi uitaţi de ce deontologilor!
Pe 21.12.2014, după 44 ani şi 6 luni, mi-am terminat mandatul în serviciul public și al statului.
Reacția statului pe care l-am servit a fost următoarea:

În 3 luni, la cererea Procurorului General Niţu, îmi erau redeschise nu mai puțin de cinci dosare penale și eram făcut și inculpat într-un dosar pentru o așa zisă amenințare urmare a unei reclamații susținută de 120 parlamentari PSD, iar în alt dosar deveneam suspect pentru spălare de bani, dosar ce fusese închis cu mulți ani în urmă pentru că nu exista fapta reclamată de voiculescianul Ciuvică. Precizez, dosarul a fost închis pe inexistenţa faptei şi nu pe imunitate. Mai mult, chiar ICCJ dispune menţinerea soluţiei Parchetului General.
Mai mult, se redeschide si dosarul Mihăileanu, de asemenea închis pentru inexistența faptei reclamate de 12 senatori PSD în frunte cu Iorgovan.
Nu mai vorbim despre sechestrul pus abuziv pe terenul cumpărat de familia mea la Nana cu un credit pe 30 ani
, scrie Băsescu pe Facebook.

 

El susţine că fratele său, Mircea Băsescu, a fost condamnat ”în urma unei înscenări odioase”, iar dosarul ginerelui său este ”măsluit”. 
În ce-l priveşte pe nepot, spune Băsescu, a fost trimis în judecată în urma ”unei provocări ordinare”.

 

Şi pentru că Parchetul General s-a remarcat în incorectitudine (spun incorectitudine pentru că aceeaşi instituţie care cerea redeschiderea dosarelor, le închisese cu 7 – 8 ani în urmă, iar eu sunt convins că nu am încălcat legea), nici DNA-ul nu s-a lăsat mai prejos şi a dezlănţuit o adevărată intifadă împotriva familiei mele plecând de la obiectivul enunţat public de Doamna Koveşi, citez, “I-am arestat şi pe cei care m-au propus şi pe cei care m-au numit”.
Fratele, condamnat în urma unei înscenări odioase, pentru care nu i-am acuzat pe judecători pentru că ei au judecat pe documentele şi probele aflate în dosar și nu pe toate faptele . Slavă Domnului că judecătorii Curţii de Apel Constanţa nu i-au confiscat şi casa aşa cum cerea DNA. Și asta în condițiile în care și eu și fratele meu am avertizat din timp, în scris, instituțiile statului că ceva nu este în regulă cu presiunile făcute de familia Anghel.
Ginerele, trimis în judecată pe un dosar măsluit ca interpretare a faptelor și a interceptărilor, vinovăţia plecând de la faptul că şi-a asistat şi sfătuit un client în calitate de avocat. Prima consecinţă a fost pierderea clienţilor cabinetului de avocatură.
Nepotul, un om foarte tînăr și lipsit de experiență, trimis în judecată în urma unei provocări ordinare a unor oameni de afaceri deveniți denunțători pentru a-şi apăra pielea, echipați cu tehnică de înregistrare de DNA și instruiți cum să provoace de către un procuror DNA. Prima consecinţă a fost pierderea locului de muncă.
Fiica, inculpată pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la spălare de bani și supusă unui regim extrem de dur de supraveghere a comunicațiilor, ambiental, filaj și provocatori echipați și instruiți de DNA. Prima consecinţă a fost pierderea solicitărilor pentru lucrări notariale,
afirmă Băsescu.

 

Băsescu afirmă că, de fapt, o critică pe Kovesi doar ca să-şi apere familia împotriva unor reprezentanţi incorecţi ai statului.

 

Și toată această supraveghere sălbatică a familiei mele dispusă de Codruța Koveși, care pe fondul sucesului de casă al spectacolelor cu încătușări din fața DNA spre propria-i glorie, avea nevoie şi de familia fostului preşedinte
M-ar surprinde dacă Codruța nu ar dispune măsuri de supraveghere și pentru nepoței pentru că au început toți trei să meargă și să vorbească la telefon. Un filaj ceva, niște provocatori, ceva interceptări ar mai putea aduce ceva aplauze. Ce dacă sunt mici, și ei pot fi scoși pe scările DNA cu cătușe la mânuţe, spre gloria Codruţei.
Eu nu am nimic cu instituţiile care s-au consolidat în mandatele mele, dar am cu procurorii care au vrut să-şi asigure propria glorie şi pe seama sacrificării familiei mele. Iar când vine vorba de familia mea, pentru a nu fi atacaţi public, probabil, foarte puţini judecători ar avea curajul să contrazică DNA.
Iar după ce am servit statul 44 ani şi 6 luni, daţi-mi voie ca astăzi să-mi apăr familia chiar şi împotriva unor reprezentanţi incorecţi ai statului.
Hai deontologilor, strângeţi pumnul muncitoreşte, încleştaţi fălcile şi răcniţi precum Ponta şi clica lui pe stadioane şi în pieţe: „Băsescu la puşcărie !”
Acum pricepeţi deontologilor?
, scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22