Băsescu despre Moldova: Un guvern controlat de Rusia, amenințare la siguranța națională

Iulian Popescu | 24.01.2016

Traian Băsescu a vorbit duminică despre grava criză politică de la Chișinău, unde este nevoie urgentă de bani pentru pensii și salarii, dar și de stabilitate, adăugând că o eventuală venire la putere a unui guvern controlat de Moscova ar fi o amenințare la siguranța națională a României.

Pe aceeași temă

 

„E o situaţie extrem de riscantă astăzi în Republica Moldova. Sigur, elementul de stabilitate esenţial e să ai un guvern. Republica Moldova are un guvern, dar un guvern puternic afectat din punct de vedere credibilitate de influenţa acestui - mogul e puţin spus - acestui domn care se numeşte Plahotniuc, care, în loc să fie cu Filat în puşcărie, el stă şi face guverne. (...)

Republica Moldova va înceta să aibă bani să îşi plătească pensionarii şi instituţiile statului.

Cred că este nevoie de un dram de stabilitate de câteva luni în aşa fel încât să se poată relua finanţarea Republicii Moldova, în primul rând de către România, care i-a acordat un împrumut pe termen lung de 100 de milioane de euro din care Republica Moldova are nevoie de 50-60 de milioane de euro acum.

Acum au nevoie de ei, ca să poată să ţină statul în stare de funcţionare. Interesul nostru este ca Republica Moldova să nu o ia spre Est. (...) Pentru noi, un guvern controlat de la Moscova la Chişinău este o ameninţare la adresa siguranţei naţionale”, a spus Băsescu, la Conferinţa Românilor de Pretutindeni de la Palatul Parlamentului.

 

Moldova are nevoie de o nouă clasă politică

 

„Eu am lansat ideea că singurul proiect de dimensiuni pe care România trebuie să şi-l asume, după ce şi-a asigurat viitorul devenind membră NATO şi UE, singurul obiectiv de aceeaşi dimensiune poate fi unirea cu Republica Moldova. (...) Această nouă clasă politică pe care eu sper că o vor genera alegerile din toamna anului acesta, alegerile parlamentare, îşi va asuma acest obiectiv de ţară unirea cu Republica Moldova”, a maispus fostul președinte Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22