Băsescu: Iohannis poate frâna setea de putere a lui Dragnea, dacă este dispus să lupte

E.b. | 02.02.2018

Traian Băsescu, spune că preşedintele Klaus Iohannis poate frâna setea de putere a lui Liviu dragnea, PSD, dacă este dispus să lupte.

Pe aceeași temă

 

 

Preşedintele României nu poate să abdice!


Iohannis este în capcana lui Daddy după numirea fără crâcnire a premierului Dăncilă, scrie Traian Băsescu, liderul PMP, pe Facebook.

 

Directorul SPP poate fi numit de Preşedintele României, dar numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT. Din păcate, se pare că Iohannis nu a înţeles că în CSAT are şapte miniştri PSD care vor executa dispoziţiile lui Daddy la numirea şefului SPP şi nu pe ale sale. 


Directorul SIE se numeşte de Parlament, la propunerea Preşedintelui României. Asta înseamnă că, pentru a primi votul majorităţii în Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy.

 

Şi atunci, care a fost raţiunea numirii fără nici un fel de rezistenţă a premierului Dăncilă ? 
 

Ştiind setea de putere şi dorinţa lui Daddy de a controla toate instituţiile, mă întreb dacă Iohannis a decis conştient o postură de noncombat sau pur şi simplu nu înţelege nimic din riscul de a-l lăsa pe Dragnea să-şi pună la butonieră toate instituţiile statului.

 

Momentul Dăncilă era unul bun pentru rezolvarea restanţelor şi pentru scrierea unui “protocol de colaborare instituţională”, mai ales că urmează şi numirile de ambasadori şi şefi ai marilor parchete. 

 

Din experienţă o spun, coabitarea cu PSD-ul este cumplită pentru că singura lor preocupare majoră este acapararea totală a puterii şi punerea instituţiilor sub controlul partidului. Preşedintele este singurul care le poate frâna setea de putere, dacă este dispus să lupte.

 

Constituţional, Preşedintele României nu poate să abdice în faţa lui Daddy, pentru că nu este rege, conchide Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22