Băsescu se aliază cu «adversarii» Dragnea şi Tăriceanu ca să modifice legislaţia penală

E.b. | 03.03.2017

Traian Băsescu, fost preşedinte, acum lider al PMP, este unul din cei mai vocali promotori ai schimbării Codurilor penale. Hulit mult timp PSD şi de ALDE, Băsescu e perceput în ultimele săptămâni un om al consensului şi care spune lucrurilor pe nume când vorbeşte de abuzurile unor instituţii din Parchetul General.

Pe aceeași temă

 

 


Acum, paradoxal, între discursul lui Băsescu şi discursul PSD nu mai există diferenţe semnificative când vine vorba de Justiţie, scrie adevarul.ro

 

Miza modificării legislaţiei penale a adus aproape de PSD-ALDE încă doi aliaţi: PMP, partidul condus de Traian Băsescu, şi UDMR, partid aflat şi la Putere, şi în Opoziţie, în funcţie de interes


Majoritatea PSD-ALDE a anunţat, după scandalul ordonanţei 13, că în următoarea perioadă va transpune mai multe decizii ale Curţii Constituţionale în legislaţia penală. „Lucrurile sunt clare. În primul rând, am discutat despre ceea ce trebuie să facă pentru înlăturarea MCV. De asemenea, pe ceea ce înseamnă transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale în Codul penal şi Codul de procedură penală, este un domeniu la fel de important şi modalitatea în care se va întâmpla acest lucru“, a declarat premierul Sorin Grindeanu în ziua în care a anunţat care vor fi principale obiective ale lui Tudorel Toader, noul ministru al Justiţiei. 


Obiectivul schimbăriile legislaţiei penale nu e sprijinit doar de PSD, ALDE şi grupul minorităţilor din Parlament, formaţiuni care deţin aproximativ 57% în actuala legislatură, ci şi de alte două partide: PMP, un partid care susţine că e în Opoziţie, şi UDMR, care colaborează punctual cu majoritatea parlmanetară, dar care se pretinde a fi tot în Opoziţie, arată adevarul.ro.

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu, actualmente lider al PMP, este unul din cei mai vocali promotori ai schimbării Codurilor penale.  Brusv, e perceput în drept om al consensului şi care spune lucrurilor pe nume când vorbeşte de abuzurile unor instituţii din Parchetul General. Paradoxal, între discursul lui Băsescu şi discursul PSD nu mai există diferenţe semnificative când vine vorba de Justiţie

 

PMP a ajuns la înțelegere cu PSD și ALDE pentru primirea unui loc în Comisia de control a SIE, după ce în Parlament va fi adoptat un proiect prin care este lărgită componența acestei structuri. 


Traian Băsescu chiar a încercat să-i convingă pe colegii din Senat să oprească discutarea OUG 13 şi OUG 14, cerută insistent în stradă, cu scopul de a găsi „cea mai bună soluţie“.

 

N-a reuşit să se impună, însă nici n-a abandonat ideea. Liderul PMP a cerut luni în plenul Senatului înfiinţarea unei comisii speciale pentru punerea în acord a Codurilor penale cu deciziile CCR, pe motiv că zeci de articole au fost declarate neconstituţionale. „Nu sunt legi care se referă la cum creşte iarba, sunt legi, şi Codul penal şi Codul de procedură penală, care vizează soarta unor concetăţeni“, a explicat fostul şef al statului, în condiţiile în care fiica şi nepotul implicaţi în anchete penale, iar Elena Udrea îşi va primi o sentinţă pe 13 martie.

 

PSD n-a refuzat oferta lui Băsescu, dar a spus că e nevoie să fie discutată şi într-un for de conducere al partidului, screie adevarul.ro

 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22